Mannheim Super-Empowered

Eigen Beheer

Website:

Mannheim

Op 20 juni is het debuutalbum ‘Super-Empowered’ van het Nederlandse Mannheim in eigen beheer uitgekomen en werd mede geproduceerd in samenwerking met Rene Rutten (The Gathering). In de line-up van Mannheim vinden we onder meer leden van Do Not Run en We Are Your Friends terug en zal de band binnenkort het voorprogramma verzorgen tijdens de Nederlandse shows van And So I Watch You From Afar.

Wat we op het album voorgeschoteld krijgen is zware, instrumentale noiserock, waarbij de band van het standaard patroon van, gitaar, bass en drums afwijkt door toevoeging van de saxofoon. Zo gaat het album van start met zware riffs, stuwende basspartijen en donderende drums, waarbij het geheel ondersteund door freaky saxofoonpartijen. Ook de volgende songs zijn voorzien van beukende riffs en krachtig drumwerk waarbij ik na enkele songs de zangpartijen wel ga missen. De band weet dan ook bijna constant een geluidsmuur op te trekken om U tegen te zeggen. Tijdens “Hometown” en het hierop volgende “Trojan” gunt de band ons vervolgens even een moment om wat op adem te komen. De band gaat hierop echter onverminderd hard verder om hierna in stijl af te sluiten met het freaky ” Zugzwang”.

Al met al weet Mannheim een degelijk album af te leveren, al mis ik zo nu en dan toch de zang. Fans van harde noiserock, postmetal en sludge moeten deze band zeker eens gaan beluisteren als de band in de buurt speelt.

Tracklist:
01. Beast
02. The Filth
03. Watcher
04. Predator
05. Hometown
06. Trojan
07. Invisibility
08. Zugzwang

Koop nu Mannheim bij LARGE