Hetze Safe


Self Release

Website :

Hetze

Eind 2010 kreeg ik de in eigen beheer opgenomen EP ‘Safe’ van De noord Hollandse band Hetze in mijn handen gedrukt. Echter door tijdsgebrek is dit schijfje wat langer blijven liggen dan gebruikelijk.

Op deze EP staan naast het intro drie nummers waarmee de totale speelduur op slechts zo’n twaalf minuten blijft steken. De songs op deze EP liggen een beetje in het pop/rock/wave straatje waarbij ik een beetje aan bands als Sisters of Mercy en Fields Of The Nephilim moet denken. Dat zal waarschijnlijk komen door de donkere, diepe stem van zanger Barth Iroff. Wat betreft het muzikale aspect, de songs zijn somber en duister en voorzien van een dof geluid. Verder zijn de midtempo songs voorzien van een sporadische gitaarsolo en zo nu en dan wat keyboardpartijen, luister bijvoorbeeld maar een naar het afsluitende ”Age Of Ego”.

Al met al heeft de band met ‘Safe’ een middelmatig visite kaartje afgeleverd, het materiaal op deze EP is dan ook niet echt sterk. Wat betreft het geluid, dit is ook niet echt goed te noemen, de drumpartijen staan bijvoorbeeld net te hard in de mix. Nu weet ik wel dat het album in eigen beheer is opgenomen, maar ik denk dat er met een beetje meer moeite toch net wat meer in had kunnen zitten. Verder ziet het artwork er nu ook niet heel bijzonder uit, maar misschien is dit juist iets wat de band voor ogen had. Voor iedereen die de band na het lezen van deze review toch nog wil beluisteren kan dat doen door de volgende link te volgen. 

Tracklist:
Intro
Brain Drain
Why Waste Your Time Not Gaming?
Age Of Ego

Line-up:
Nev Gardin - Guitars
Tonale Nefsen - Bass
Tiago Shade (guest) - Drums
Barth Iroff (guest) - Vocals