Warpath – Disharmonic Revelations | CD

Erik van Dijk |  25 februari 2022

Het Duitse Warpath is ontstaan in 1991 en na vier albums te hebben uitgebracht werd in 1998 de stekker uit de band getrokken. 17 jaar later, 2015, startte Dirk “Digger” Weiß de band opnieuw op en dit resulteerde in twee albums, ‘Bullets for a Desert Session’ 2017 en ‘Filthy Bastard Culture’ 2018. Op 4 maart verschijnt het derde album uit het nieuwe tijdperk, ‘Disharmonic Revelations’ wordt uitgebracht door Massacre Records.

Ten opzichte van de laatste twee albums zijn er twee wijzigingen, de gitaristen Claudio Illanes en Roman Spinka zijn nieuw. Warpath bestaat verder uit bassist Sören Meyer en drummer Norman Rieck die al sinds de heroprichting actief zijn in de band. ‘Disharmonic Revelations’ telt 12 nummers en op CD krijg je twee bonusnummers extra. Wat meteen opvalt is de goede productie van Jörg Uken, de vocalen van Dirk “Digger” Weiß liggen goed in de mix en zijn aanmerkelijk verbeterd.

Het album opent snel en agressief met het korte ‘The Last One’. Beukende drums en agressieve vocalen zetten de boel direct op scherp. Titelnummer ‘Disharmonic Revelations’ heeft meer nuance, snelle stukken worden afgewisseld met groovende passages die een lekkere hardcore vibe brengen. De vocalen van Dirk “Digger” Weiß zijn sterker dan ooit en met name in de langzamere en beukende passages versterken deze de hardcore vibe. ‘Parasite’ is een nummer dat mij meteen aanspreekt. Een lekker groovend thrash nummer met sterke vocalen in de refreinen.

Met nummers als ‘A Part of My Identity’, en ‘Scars’ worden we getrakteerd op lekkere thrashers, maar Warpath brengt op dit album meer. Nummers als ‘Visions and Reality’ en ‘MMXX’ zijn meer trage slopende nummers waar geëxperimenteerd wordt met andere

muzikale invloeden. Het vergt van de luisteraar wat aanpassingsvermogen, de nummers klinken lomper maar missen de echte agressie zoals we van de band gewend zijn. ‘Resurrection’ is dan weer een fijne thrasher waar het vervolg weer een stuk experimenteler is.

Warpath opent het album met onvervalste thrash met hardcore invloeden, maar wandelt in het vervolg steeds meer buiten de geijkte paden. Waar de NY Hardcore invloeden het goed doen met de thrash, zo zijn de invloeden die progressiever en zelfs post-rock benaderen wat lastiger te verwerken. Het album klinkt lekker, maar ik kan me ook voorstellen dat de luisteraar iets aan samenhang mist.

Tracklist

01. The Last One 02:32
02. Disharmonic Revelations 03:51
03. Parasite 03:57
04. A Part of My Identity 03:55
05. Visions and Reality 04:04
06. Scars 03:39
07. Egos Aspire 03:53
08. MMXX 04:01
09. Resurrection 03:00
10. Decisions Fall 04:29
11. Digitized World 04:29
12. The Unpredictable Past 05:28
13. Innocence Lost (Bonus Track) 03:47
14. MMXX (Alternative Version) 03:14

Rating: 75/100

Uitgever: Massacre Records

Website: Warpath

Line up

Dirk “Digger” Weiß – Vocals
Roman Spinka – Guitars
Claudio Illanes – Guitars
Sören Meyer – Bass
Norman Rieck – Drums