Venus 5 – Venus 5 | CD

Manfred Werger |  10 juni 2022

All female vocal metalbands? Metal muziek waarbij meerdere vrouwen garant staan voor het vocale avontuur? Ik ken er eigenlijk niet zoveel. Frontiers Music Srl.’s baas Serafino Perugiano heeft een bandje in het leven geroepen, Venus 5. Vijf vrouwen, voortkomend uit diverse bands en diverse landen, laten hun stembanden het werk doen in het stevige werk. We luisteren naar deze schijf en doken in de achtergronden van Venus 5!

Vijf frontlady’s in rock, ondersteund door een team van producenten én muzikanten, best een gaaf idee van het Frontiers Music team. Labeleigenaar Serafino zocht de dames uit de naburige landen van zijn thuisbasis Italië en hij heeft hierbij ook gekozen voor zangeressen, die in hetzelfde stevig geplaveide rock-straatje zingen. Carmen Klinc, uit Slovenië, zingt bij Hellcats en Rock Partyzani, Jelena Milovanovic was de finalist in de Roemeense The Voice-editie, Teresa (Tezzi) Persson is afkomstig uit Eskilstuna, Zweden en zij is de frontlady van Infinite & Divine, Erina Seittlari is de Albenese schone uit een vroegere Albanese The Voice-editie en de laatste zangeres van dit kwintet is Herma Sick, scenariste en zangeres van het Italiaanse Sick ’n Beautiful.

Serafino koppelde hun stemmen aan de nummers van een opkomend schrijverscollectief uit de Frontiers-ranks: Jake E. Lundberg schrijft veel voor Amaranthe, Per Aldeheim is de kersverse songsmid o.m. bij HEAT en Def Leppard en Stephen Helleblad is betrokken bij de nummers van veel bands uit de gothic scene (o.a. Within Temptation). De loodzware, volle, poppy metal wordt gespeeld door een Italiaans team, met gitarist Aldo Lonobile (o.m. van Secret Sphere) aan het roer. Deze Aldo produceerde de schijf en zorgde ook voor de mix en de talloze gitaren. Danny Arisi (Lamb of God, Avalion) speelde de bas en de drums worden gepolijst ingespeeld door Napolitaan Alfonso Mocerino (bekend van Fallen Sanctuary en Temperance). Keyboarder

Antonio Agate kleurt de stevige songs in met mooi en drukkend toetsenwerk, ook de electro-effecten en de loops komen uit zijn keyboard.

Ik moet eerlijk zeggen dat de metal van Venus 5 best lekker klinkt. De composities liggen in het straatje van Evanescense, Within Temptation, Issa, Vanilla Ninja en Amaranthe. Er is gekozen voor een volle (soms overvolle) instrumentatie: druk geproduceerde gitaren, meerstemmige zang, pompeuze keyboards en arrangementen, erg veel van het goede. De meeste zangeressen hebben een geluid dat doet denken aan Avril Lavigne, Doro, Anette Olzon en Gwen Stefani. De commerciële tracks zijn sterk (‘Monsters under the bed‘, de vol gezongen tracks ‘Inside‘, ‘We’re Dynamite ‘ ‘Save you’ en ‘Because of you’), ook ‘The Bury’, de afsluiter, klinkt afwisselend, dik en fier. In het eerste deel van de schijf zitten tracks, die wat over-georkestreerd zijn. De opener ‘Lioness ‘heeft hieronder te lijden. ‘Ook ‘Bride with Blackened Eyes’ klinkt iets té vol, jammer, met een wat meer basale aanpak is dit nummer veel sterker.

De eerste videoclips van Venus 5 doen het niet slecht. Veel kijkers en luisteraars voor de pakkende pop-metal in een heel leuk format! Lekker meezingen, dikke gitaren, plezierig beukwerk in een ruim geproduceerd jasje. Beslist een luister – en kijkbeurtje waard!

Tracklist

01 Lioness 3:22
02 The Simulation 3:20
03 Nothing But A Heartache 3:09
04 Bride With Blackened Eyes 4:36
05 Monster Under Your Bed 3:59
06 Inside 4:30
07 Tom and Ms Amy Lee 4:04
08 Because Of You 3:25
09 We Are Dynamite 3:21
10 Save You 3:48
11 Bury Me 4:23

Rating: 80/100

Uitgever: Frontiers Music Srl.

Website: Venus 5

Line up

Terese Tezzi Persson – Vocals
Herma Sick – Vocals
Karmen Klinc – Vocals
Jelena Milovanovic – Vocals
Erina Seittlari – Vocals
Stefan Helleblad – Guitars
Aldo Lonobile – Guitars
Gabriele Robotti – Guitars
Dann Arisi – Bass
Alfonso Mocerino – Drums
Antonio AgateKeyboards, Piano and Electro arrangements