Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Scream Maker – BloodKing | CD

Manfred Werger | 15 december 2022

Scream Maker bij Frontiers Music? Verrassend! Ik kende dit bandje van hun nummer ‘In The Nest Of Serpents ‘ op een Metal Hammer Compilatie uit 2014. Niet een echte band voor dit label dat zich concentreert op melodieuze rock, AOR, rock-giganten van weleer en bands uit de “mottenballendoos”. Toch is het juist labelbaas Serafino Perugiano, die het zoeken naar nieuwe wegen én acts niet opgeeft. Scream Maker is sinds juli zijn nieuwe aanwinst, hun derde volledige plaat Bloodking was al als independant verkrijgbaar. Nu is er een ware Fontiers’ release voor deze Poolse gasten!

Scream Maker komt uit Warschau en bestaat sinds 2010. Het aantal line-up wisselingen is groter dan het aantal spijkerbroeken dat ik ooit gekocht heb, maar een belangrijke aanwinst is de komst van een tweede gitarist, in de persoon van Bartosz Ziolkowski. Samen met Ajronmajk vormt hij de “ballbreaker” van deze schijf: het gitaarwerk is spetterend! Technisch, melodieus, snel en super strak. Een dikke ritmesectie met ballen, Jaziek Radosz (bas) en Tomas Szobiesk (drums) ondersteunt deze klanken en de agressieve zangstem van Sebastian Stodolak is groots, stabiel, hard met hoge hits, die doen denken aan Rick Mythiasin, Geoff Tate, Bruce Dickinson, Ralf Scheepers in hun hoogtijdagen.

BloodKing is een aanrader voor de power metal fans, die houden van bands als Rage, Accept, Primal Fear, Brainstorm, Steel Prophet, Cryonic Temple en aanverwante muziek. Maar ook het ruige werk van Scorpions en Dio hoor je in sommige tracks terug. De leden van de band zijn grote fans van Ronnie James Dio en regelmatig te gast op Dio memorial concerten. De link met Frontiers Music zat er al aan te komen. Alessandro DelVecchio, songsmid, producer, mixer en muzikant van dit label, was al zijdelings betrokken bij de eerste albums van deze band en samen met Tomas Zalewski mixte hij het nieuwe album. En dat album mag er wezen!

Een rustiek intro maakt plaats voor ‘Mirror MIrror’, de eerste single met een galopping ritme en spijkerhard gitaarwerk. Drie prachtige tracks volgen daarna met groots riffwerk, een klassieke metal benadering en een vette groove. ‘When Our Fight Is Over‘ is één van deze tracks, wat een overdonderend geheel. Ook de Scorpions grooves komen terug in de nummers als ‘Scream Maker’, het harde ‘Petrifier’ en de wat doomy ballad ‘Dying Me’.

Het best klinkt Scream Maker in de power metal modus: ‘Brand New Start’, het geweldige ‘Join The Mob’, het slepende ‘Candle In The Wind’, ‘Hitting The Wall‘ en de thrashy titeltrack. Wat een gave nummers! ‘Too Late’ sluit de plaat in stijl af, een powerballad ritme met een clean begin en een stevig einde.

Hele gave plaat en een geweldige verrassing van het Frontiers label! Scream Maker heeft veel in Oost-Europa gespeeld en ook in China is de band geen onbekende. Wellicht zit er ook een West Europees avontuur in voor deze band. Ik zou de band graag eens live willen horen en zien.

Tracklist

01 Invitation 1:03
02 Mirror, Mirror 4:04
03 BloodKing 4:19
04 When Our Fight Is Over 4:41
05 End of the World 4:45
06 Scream Maker 3:45
07 Hitting the Wall 5:41
08 Join the Mob 4:39
09 Die in Me 4:55
10 Powerlust 4:53
11 Tears of Rage 5:23
12 Petrifier 3:28
13 Candle in the Wind 6:23
14 Brand New Start 5:27
15 Too Late 3:49

Rating: 84/100

Uitgever: Frontiers Music Srl.

Website: Scream Maker

Line up

Sebastian Stodolak – Vocals
Michał Wrona – Guitar
Bartosz Ziółkowski – Guitar
Jan Radosz – Bass
Tomasz Sobieszek – Drums