Sanhedrin - Lights On | CD

Erik van Dijk |  3 maart 2022

Sanhedrin is een Amerikaanse heavy metal band ontstaan in 2015. Het drietal uit Brooklyn (New York City) bracht in 2017 het debuutalbum uit in eigen beheer en opvolger ‘The Poisoner’ verscheen in 2019 via Cruz del Sur Music. Sanhedrin heeft inmiddels de aandacht getrokken van de grotere labels en zo verschijnt het derde album ‘Lights On’ op 4 maart via Metal Blade Records.

Sanhedrin bestaat nog steeds uit hetzelfde drietal dat de band startte in 2015. Dit betekent dat Erica Stoltz de bas en de vocalen voor haar rekening neemt, Jeremy Sosville verantwoordelijk is voor het gitaarwerk en dat Nathan Honor de zaak dicht timmert achter de drums. ‘Lights On’ brengt ons acht nummers en een totale speeltijd van ruim 40 minuten en brengt ons een moderne kijk op heavy metal.

Het album opent met het nummer ‘Correction’ en dit is een lekker en up tempo heavy nummer. Geen muzikale hoogstandjes, maar een solide klinkend nummer met sterke vocalen en dito achtergrond zang. ‘Lights On’ is een paar tempootjes langzamer dan de voorganger maar is zeker niet minder. Het zijn de vocalen van Erica die hier beter tot zijn recht komen. Ook ‘Lost at Sea’ is meer een heavy rocker en klinkt net wat meer mainstream. Het nummer luistert lekker weg en past feilloos tussen de andere songs.

Nummers als ‘Change Takes Forever’ en ‘Scythian Women’ zijn de heavy metal songs, lekker up tempo en rauw. Waar nummers als ‘Code Blue’ en ‘Hero’s End’ een andere kant van Sanhedrin laten horen. Deze nummers hebben veel meer een rock vibe en passen beduidend beter bij de goede strot van Erica Stoltz. Het afsluitende ‘Death Is a Door’ is weer een vreemde eend in de bijt. Het nummer opent vrij tam als een ballad, maar veranderd ineens in een heerlijk heavy nummer met invloeden van punk, om aan het einde weer te vertragen.

‘Lights On’ van Sanhedrin is een album waar nagenoeg geen nummer op een ander nummer lijkt. Verschillende invloeden worden versmolten zonder dat dit ten koste gaat van de nodige samenhang. Het eindproduct is zeer te waarderen en een aanrader.

Tracklist

01. Correction 04:08
02. Lights On 04:58
03. Lost at Sea 04:27
04. Change Takes Forever 04:55
05. Code Blue 06:38
06. Scythian Women 03:20
07. Hero’s End 05:33
08. Death Is a Door 07:04

Rating: 77/100

Uitgever: Metal Blade Records

Website: Sanhedrin

Line up

Erica Stoltz – Bass, Vocals (lead)
Nathan Honor – Drums, Vocals (backing)
Jeremy Sosville – Guitars, Vocals (backing)