Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Rope Sect - Proskynesis | EP

Koos van Marle | 14 december 2021

Het Duitse Rope Sect surft al een tijdje mee op de baren van de nieuwe post-punk, deathrock golf. De licht met het gothic achtige doorspekte duistere gitaarklanken wordt sinds 2017 over de wereld uitgespreid. De EP ‘Proskynesis’ komt uit op Iron Bonehead, wat gek is. Dit label brengt eigenlijk alleen maar black en war metal uit. Ik ben wel blij dat dit label deze band opgepikt heeft, want ik was ook onder de indruk van hun debuut LP ‘The Great Flood’ van vorige zomer.

De inhoud van ‘Proskynesis’ gaat verder in de lijn van de vorige plaat. We krijgen vrij kale nummers, zonder veel tierlantijntjes met de dragende stem van zanger Inmesher. De eerste 3 nummers zijn nieuw werk en worden voor het gemak I t/m III genoemd. Deze zitten wel duidelijk het dichtst tegen de huidige sound aan en zijn ook door de gehele band gemaakt. De nummers draaien om hetzelfde muzikale thema, dat her en der terug komt. Prima gedaan!

Daarna komen er 3 wat oudere nummers die nog niet eerder fysiek zijn verschenen. Deze heeft Inmesher volledig in zijn eentje geschreven en ingespeeld oorspronkelijk. Deze nummers rocken een stukje minder, maar laten wel een mooie breekbare kant zien van de band. Qua geluid kun je het beste denken aan The Sisters of Mercy, maar dan iets rustiger. Totaal beeld: prima EP, maar mijn voorkeur gaat uit naar de eerste 3 nummers. Smaakt naar meer dit.

Tracklist

01. Proskynesis I 04:29
02. Proskynesis II 04:38
03. Proskynesis III 04:47
04. Handsome youth 03:47
05. Lava 02:53
06. Odisseia 03:47

Rating: 75/100

Uitgever: Iron BoneHead Productions

Website: Rope Sect

Line up

Inmesher – Guitar, Drums, Vocals & Additional Bass
Harbinger – Bass
Gaarentwynder – Additional Guitars