Resistance - Skulls of My Enemy | CD

Erik van Dijk |  17 juli 2022

Resistance is een Amerikaanse heavy metal band ontstaan in 2000. De band uit Glendora, Californië bracht inmiddels drie albums uit waarvan ‘Metal Machine’ uit 2017 het laatste is. Voor het vierde album tekende Resistance een deal bij Pure Steel Records en het album ‘Skulls of My Enemy’ verschijnt dan ook op 22 juli via dat label.

Ten opzichte van het vorige album uit 2017 is er één wijziging in de line up, gitarist Nano Lugo heeft in 2018 Burke Morris vervangen, waar de rest van de line up sinds 2004 stabiel is. Na het intro worden we getrakteerd op acht nummers in het traditionele Amerikaanse heavy / power metal genre zoals we ook wel US metal noemen. Opener ‘Valhalla Has Locked It’s Doors’ is een lekker up tempo nummer, de vocalen van Robert Hett zijn sterk en klinken ietwat rauw. Sterk gitaarspel en een solide ritmesectie zorgen voor een zeer vermakelijke opening.

Met ‘On Dragon Wings’ en ‘Earthshaker’ krijgen we nummers die in het verlengde liggen van de opener. De nummers hebben wat minder variatie, maar klinken lekker heavy en up tempo. ‘Earthshaker’ is tekstueel opmerkelijk, waar de teksten over het algemeen niet zo zwaar beladen zijn, gaat dit nummer over de tweede wereld oorlog. Nummers als ‘Nordic Witch’ en ‘Empires Fall’ zijn wat minder snel en hebben wat meer catchy refreinen, de nummers luisteren lekker weg zoals eigenlijk het gehele album.

‘Awaken the Necromancer’ is het rustigste nummer van het album en tevens het minst aansprekende nummer van de plaat. Het afsluitende ‘Metallium’ maakt dit ruimschoots goed, want dit is weer een lekkere up tempo beuker dat opent met een sterke solo. ‘Metallium’ is samen met opener ‘Valhalla Has Locked It’s Doors’ favoriet.

Het vierde album ‘Skulls of My Enemy’ van Resistance is een lekker en sterk album geworden en misschien wel het beste dat de band tot op heden heeft uitgebracht. Liefhebbers van US metal doen er goed aan deze plaat te beluisteren.

Tracklist

01. Call to Arms (Intro)
02. Valhalla Has Locked It’s Doors
03. On Dragon Wings
04. Earthshaker
05. Nordic Witch
06. Empires Fall
07. Templar’s Creed
08. Awaken the Necromancer
09. Metallium

Rating: 80/100

Uitgever: Pure Steel Records

Website: Resistance

Line up

Paul Shigo – Bass
Matt Ohnemus – Drums, Percussion
Dan Luna – Guitars
Robert Hett – Vocals
Nano Lugo – Guitars