Rave in Fire - Sons of a Lie | CD

Erik van Dijk |  9 april 2022

Rave in Fire is een betrekkelijk nieuwe heavy metal band uit Spanje. Het gezelschap uit Madrid is ontstaan in 2015 en bracht in 2018 de EP ‘Chronicle of a Timeless End’ uit en 8 april verscheen het debuutalbum ‘Sons of a Lie’ via Iron Oxide Records.

Rave in Fire is opgericht door gitarist Jonjo Negrete en drummer Jaime “Jimi” Susanna en na tal van line up wisselingen is de line up vanaf 2020 stabiel. Met bassist Sara Carretero en zangeres Selene Perdiguero ging de band de studio in en het resultaat is debuutalbum ‘Sons of a Lie’. Het album telt acht nummers en opent met de eerste single ‘Shout’. Een lekker en stevig heavy metal nummer met een fijn tempo en sterke, ietwat rauwe, vocalen van Selene Perdiguero.

Bij nummers als titelnummer ‘Sons of a Lie’ en ‘Bite the Fire’ gaat het tempo wat omlaag en krijgen we fijne heavy nummers te horen. Gitarist Jonjo Negrete krijgt de ruimte en weet lekkere solo’s te produceren, het geheel staat als een huis, maar laat al wel horen dat Rave in Fire van meerdere markten thuis is. Een nummer als ‘The Healer’ of ‘Never Forget’ zijn meer heavy rockers en met name bij het laatstgenoemde nummer komen de vocalen van Selene goed tot zijn recht.

‘Set Me Free’ en zeker ‘Memories’ hebben weer meer een heavy metal vibe, al wordt het tempo en het niveau van opener ‘Shout’ niet meer gehaald. Het afsluitende ‘The Last Night’ opent als een ballad en laat eens te meer de vocale capaciteiten van Selene horen, naar het einde toe gaat het tempo wat omhoog en weet Jonjo Negrete met zijn gitaarspel indruk te maken.

Rave in Fire weet met het debuutalbum ‘Sons of a Lie’ indruk te maken met sterke heavy metal en hard rock nummers. De CD versie is inmiddels te koop, waar liefhebbers van vinyl nog even geduld moeten hebben…

Tracklist

01. Shout 04:39
02. Sons of a Lie 04:53
03. Bite the Fire 04:48
04. The Healer 04:55
05. Never Forget 04:48
06. Set Me Free 03:45
07. Memories 04:11
08. The Last Night 04:20

Rating: 77/100

Uitgever: Iron Oxide Records

Website: Rave in Fire

Line up

Jaime “Jimi” Susanna – Drums
Jonjo Negrete – Guitars
Sara Carretero – Bass
Selene Perdiguero – Vocals