Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Midnight Bullet - Hostile Resistance | CD

Erik van Dijk |  27 februari 2022

De Finse heavy / thrash metal band Midnight Bullet is ontstaan in 2009. De band bracht inmiddels drie volledige albums uit en bouwde hiermee een bescheiden fanbase op in met name Scandinavië. Op 4 maart verschijnt met ‘Hostile Resistance’ het vierde album via Inverse Records, een album dat naar verluidt een stuk agressiever klinkt dan de voorgangers.

De line up van Midnight Bullet is stabiel sinds 2012 en hierin zijn dus geen veranderingen. Muzikaal wordt er toch wel iets anders gebracht dan op de voorgangers. Op de eerdere albums kregen we een mix van heavy en thrash metal met een vette groove, maar wanneer we luisteren naar opener ‘Rain on Me’ blijkt dat Midnight Bullet uit een ander vaatje tapt. Een snelle moderne thrasher met agressieve vocalen en sterke riffs. De refreinen klinken wat populairder en modern, maar dit is zeker een aantrekkelijk nummer.

Titelnummer ‘Hostile Resistance’ verscheen net als de voorganger al op de YouTube kanalen en is een tandje trager. De vocalen zijn weer agressief, waar deze in de refreinen weer gepolijst en clean klinken. Gek genoeg lijkt dit te werken. Het meest aansprekende nummer is voor mij ‘Paranoia Obsession’, een heerlijke thrasher waarbij de vergelijking met Testament licht naar boven komt. Geen zoete refreintjes zoals in de overige nummers, maar lekker agressief en uitstekend gitaarwerk.

Een nummer als ‘Dead Redemption’ doet het voor mij niet. De agressie mist volledig door de clean vocalen en dit zorgt er voor dat het wel erg populair klinkt. De overige nummers hebben hetzelfde concept als de eerder besproken nummers, waarbij er wel balans is tussen het rauwe agressieve en het meer melodische. Een opmerkelijk nummer is het afsluitende ‘Angel of Babylon’. Een nummer met een mooie mix van ingrediënten die ons op dit album worden voorgeschoteld.

‘Hostile Resistance’ is naar mijn mening het beste werk van Midnight Bullet. De band brengt met dit album een stuk moderne thrash metal dat mij wel kan bekoren. De productie is van hoge kwaliteit en zorgt dat Midnight Bullet hier verder mee kan.

Tracklist

01. Rain on Me 03:53
02. Hostile Resistance 03:27
03. Paranoia Obsession 03:01
04. Wait and See 03:22
05. Rise and Fall 03:32
06. Dead Redemption 04:16
07. Take Me Away 04:04
08. Enemy Number One 03:58
09. Last Escape 03:09
10. Angel of Babylon 04:59

Rating: 75/100

Uitgever: Inverse Records

Website: Midnight Bullet

Line up

Tuomas Lahti – vocals, guitar
Mikko Nokelainen – drums
Lauri Ikonen – lead guitar
Mirko Miettinen – bass