Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Master – Saints Dispelled | CD

Kees Schijven | 24 januari 2024

Master laat weer van zich horen middels hun nieuwste schijf getiteld ‘Saints Dispelled’. Het is inmiddels hun veertiende album in hun veertig jarige bestaan.  Het in Tsjechië residerende gezelschap rondom Death Metal veteraan Paul Speckmann heeft er ruim 5 jaar over gedaan om een opvolger van ‘Vindictive Miscreant’  uit de mouw te schudden.

Al vanaf de eerste noten is het duidelijk, er is gelukkig niks veranderd aan de muziek van Master, niet voor niets worden ze ook wel de Motorhead van de death metal genoemd. Snelle, brute old school death metal is wat er uit de speakers raast. Al vanaf ‘Destruction in June’ tot en met ‘The Wizard of Evil’ en extra bonus tracks ‘Nomads’ en ‘Alienation of Insanity’ is het puur genieten van deze pletwals met het onmiskenbare raspende stemgeluid van Paul. Donderende drums, agressieve riffs, het album staat er vol mee, wanneer je in het woordenboek old school death metal opzoekt staat er waarschijnlijk Master! Niet voor niks staat de band al 40 jaar aan het voorfront in deze muziek stroming als een van de voorvaders en uitvinders. De productie klinkt geweldig, en ook het artwork van onze eigen Richard Schouten mag er zijn.

Deze plaat mag zeker gerekend worden tot het beste werk van Master, de band doet er zeker nog toe en dat laten ze even duidelijk weten ook! Verplichte kost voor liefhebbers van het genre en daarbuiten.

Tracklist

01. Destruction in June 05:09
02. Walk in the Footsteps of Doom 03:48
03. Saints Dispelled 03:08
04. Minds Under Pressure 03:53
05. Find Your Life 04:46
06. Marred and Diseased 04:31
07. The Wiseman 05:44
08. The Wizard of Evil 06:14
09. Nomads 05:04
10. Alienation of Insanity 08:17

Rating: 85/100

Uitgever: Hammerheart Records

Website: Master

Line up

Paul Speckmann – Bass, Vocals, Lyrics, Songwriting
Aleš Nejezchleba – Guitars
Peter Bajci – Drums