Luzifer - Iron Shackles | CD

Frans Neelen | 1 april 2022

Luzifer is het Metalen nevenproject van de Duitse thrashers Vulture. Reeds in 2015 en 2018 werd het meer pure heavy metal pad bewandelt met de EP’s ‘Rise’ en ‘Black Night’ maar nu is er een volledig album opgenomen. ‘Iron Shackles’ verscheen vorige week via High Roller Records.

De band speelt 80’s metal in het straatje van Warlord en Quartz dus een beetje episch gericht. Echt lekker klinken in ieder geval het vette titelnummer, het daaropvolgende ‘Barrow Downs’ en ‘Wrath Of The Sourcers’. Het korte instrumentaaltje ‘Faltige Schwingen Uber Loudun’ heeft weinig om het lijf en het in het Duits gezongen ‘Hexer’ beklijft niet echt vanwege de taal. Instrumentaal is het echter dik in orde. De Duitstalige cover ‘Der Goldene Reiter’ is een buitenbeentje dat mij in eerste instantie totaal niet beviel maar het blijft wel hangen. Dit is dan ook op maat gesneden voor Das Oktober Metalfest. De band neemt zich dan ook niet al te serieus maar spelen kunnen ze uiteraard wel.

Op zich een aardig plaatje maar de speelduur is met slechts 7 nummer in een half uurtje echt aan de te korte kant om een aanschaf op vinyl via het befaamde High Roller te rechtvaardigen. Daarvoor zijn de 3 uitschieters echt te weinig. Had deze dan aangevuld met enkele nummers van de EP zou je zeggen. Al met al een aardig album met zoals gezegd 3 uitstekende nummers die toch naar meer smaken.

Tracklist

01. Iron Shackles
02. Barrow Downs
03. Faltige Schwingen Über Loudun
04. Hexer (In Dreiteufelsnamen)
05. Wrath Of The Sorcerers
06. Der Goldene Reiter
07. Attila (Blazing Hooves)

Rating: 72/100

Uitgever: High Roller Records

Website: Luzifer

Line up

S. Castevet – Vocals & Guitars
L. Steeler – Bass
G. Deceiver – Drums & Backing Vocals