Lorna Shore - Pain Remains | CD

Esmee Kruidhof | 25 oktober 2022

Deathcore band Lorna Shore bevond zich tijdens de COVID-19 periode in een ware rollercoaster: de single ‘To The Hellfire’ ging viral en zowel metalfans als andere muziekliefhebbers raakten gefascineerd door het veelzijdige stemgeluid van zanger Will Ramos. Kan de band dit grote succes vasthouden met de release van het vierde album ‘Pain Remains’?

Als we het kort moeten houden: JA. Will Ramos zegt online tegen zijn fans: “Al vanaf het eerste nummer willen we dat de muziek je neerslaat, zodat je weet waar je aan begint.” En dat is zeker duidelijk: vanaf het begin belandt je in een gestructureerde chaos van harde “BLEGH’s” en breakdowns, zonder kans om op adem te komen. In deze structuur speelt Will Ramos’ stem de hoofdrol. We hebben allemaal op YouTube letterlijk in Ramos’ keel kunnen kijken om vervolgens te horen wat hij allemaal uit zijn keel tovert. Op ‘Pain Remains’ haalt hij alle technische kunsten uit de kast. We zijn onder de indruk (en hebben zelf keelpijn, ouch).

Maar – het is niet alleen maar deathcore geweld. Te horen op ‘Pain Remains I: Dancing Like Flames’ is er juist aandacht voor een softere, melodische kant van metal. Door deze mix gooit de band haar deuren open voor iets groters dan deathcore. Lorna Shore’s vastberadenheid en nieuwe kijk op deathcore werpen hun vruchten af. Met de nieuwe bassist Michael “Moke” Yager staan ze als complete band op de cover van het Britse Rock Sound, gepland voor een aanstaande Europese tour met metalcore-helden Parkway Drive en een uitverkochte headline tour door de UK. Met de release van ‘Pain Remains’ toont Lorna Shore overduidelijk aan dat ze de hype meer dan ooit verdienen. Wat ons betreft één van dé vernieuwende metal albums van 2022!

Tracklist

01. Welcome Back, O’Sleeping Dreamer 07:51
02. Into the Earth 05:12
03. Sun//Eater 06:10
04. Cursed to Die 04:40
05. Soulless Existence 07:12
06. Apotheosis 04:54
07. Wrath 04:57
08. Pain Remains I: Dancing Like Flames 05:52
09. Pain Remains II: After All I’ve Done, I’ll Dissapear 05:36
10. Pain Remains III: In a Sea of Fire 09:12

Rating: 85/100

Uitgever: Century Media Records

Website: Lorna Shore

Line up

Adam De Micco – Guitars
Austin Archey – Drums
Mike Yager – Bass
Will Ramos – Vocals
Andrew O’Connor – Guitars