Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Live Burial - Curse of the Forlorn | CD

Koos van Marle |30 augustus 2022

Het feit dat je mij vooral over black metal ziet of leest schrijven, wil niet zeggen dat dat het enige genre is waar je me wakker voor kan maken. Een lekker potje old school death metal is natuurlijk ook nooit verkeerd en laat dat nu net zijn wat Live Burial brengt. Het uit Newcastle afkomstige vijftal is met ‘Curse of the Forlorn’ bij het altijd cruciale derde album aangekomen. Vroeger was dit altijd het “make or break” moment voor een band. Tegenwoordig met alle digitale releases is dat een stuk minder belangrijk, maar de heren hebben zich toch wel aan deze regel gehouden.

Op het label Transcending Obscurity zullen ze zich wel in hun handjes wrijven, want het is prima OSDM wat de klok slaat. Af en toe lekker rommelig, niet geniaal geproduceerd, maar wel lekker als altijd. Eigenlijk kun je alle referenties wel van stal halen, want ze hebben goed gekeken waar Abraham de mosterd haalt. Ik hou het zelf op een mix van Entombed, oude Death en een goede snuif Autopsy in de vijzel, en malen maar! Toch houden de heren er wel een soort eigen smoel op na, aangezien het tempo ook nog wel eens omlaag gaat en zo richting Asphyx of Hooded Menace neigt.

/ Despair of the Lost Self’, de opener is typisch zo`n nummer waarbij je bij elk riffje, versnellinkje of breakje wel denkt: Ja dit kan ik wel bij die en die plaatsen. Echte old school worship dus, maar het blijft wel boeien, zoals dit nummer wat dan weer lekker slepen en doomy zijn einde haalt. Het is vooral het nummer ‘My Head as a Tribute’ waarbij Live Burial (zelfs de bandnaam is een knipoog) zijn hoogste niveau haalt. Her en der een smakelijke lead/solo over het drumwerk heen en uw recensent is een blij man. Enige minpunt is het laatste nummer, dat zeker te lang is. De heren zijn toch al niet zo kort van stof, maar voor dit soort muziek is 11 minuten echt te lang. Verder: hou je van de oude school, geef deze plaat een digitale slinger!

Tracklist

01. Despair of the Lost Self 07:16
02. The Ordeal of Purification 05:17
03. My Head as Tribute 05:06
04. Exhumation and Execution 05:32
05. Blood and Copper 06:40
06. Sepulchre of Collapsed Kingdoms 05:35
07. This Prison I Call Flesh 11:42

Rating: 75/100

Uitgever: Transcending Obscurity Records

Website: Live Burial

Line up

Lee Anderson – Bass
Matt Henderson – Drums
Jake Bielby – Guitars
Jamie Brown – Vocals
Rob Hindmarsh – Guitars