Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Lee Aaron – Tattoo Me | CD

Manfred Werger | 2 april 2024

Karen Greening heeft haar negentiende album klaar voor een release. Wie? Karen Greening? Tja, deze dame is natuurlijk niemand minder dan Lee Aaron, de Canadese schone, de Metal Queen, The BodyRock, de Slick Chick. ‘Tattoo Me’ komt eind april uit op Metalville, een label uit Keulen. Lees mee!

Lee Aaron, voor de wat oudere rockers en metalliefhebbers is zij geen onbekende. In het begin van de tachtiger jaren in het zadel geholpen door leden van  Canadese topacts, zoals: Moxy, Triumph en Santers. Daarna toerde ze als The Metal Queen jaren rond in de wereld. Aan het einde van de jaren’90 kwamen de commerciële successen met haar gelijknamige poprockrockplaat,  het gave ‘Bodyrock’ en ‘Some Girls Do’.   Maar bij de opkomst van de grunge had Lee het al gauw gezien. Na een tiental platen stopte ze met muziek, 16 Juno-nominaties, een soort Canadese Edison prijs, op zak, geen enkele winst en haar publiek was ook wat “uit beeld”. Pas in 2023 werd ze geïntroduceerd in de Walk Of Fame van haar geboorteland.

Met 2Precious en later als Slik Chick maakte ze wat experimentele popmuziek en jazz, maar in 2016 kwam de ommekeer. Lee besloot een rock album te maken met enkele muzikanten, die ze kende van o.m.  latere incarnaties van Bachman Turner Overdrive. Sean Kelly is een uitstekende gitarist en producer, Dave Reimer is een bassist met veel speelervaring en haar man John Cody is een drummer met een rijke bandhistorie. De comeback-cd ‘Fire and Gasoline’ deed het eigenlijk best goed, drie soloplaten volgden. Lee kreeg ook de kans om wat compilaties uit te brengen, o.m. een kerstalbum,  een liveplaat,  een DVD van haar optreden op Sweden Rock in 2012 en wat rarities stuff.

Het nieuwe ‘Tattoo Me’  is een coverplaat. Lee en covers? Da’s inderdaad wel nieuw. Op ‘Diamond Baby Blues’ uit 2018 verraste de zangeres ook met een viertal covers, o.m. een gave uitvoering van tracks van Janet Jackson (Black Cat) en Rainbow (Mistreated).  Op deze nieuw kraker kiest Lee voor wat onbekendere  tracks. Opener en het rockende ‘Tattoo’ is een track van The 77’s. Het stampertje van ‘Are You Gonna Be My Girl’ is een strak gespeelde Jet-cover en  ‘Even It Up ‘ is een fijne track van Heart, die vrij onbekend is. De Led Zeppelin track ‘What Is And What Should Never Be’ wordt slepend gebracht met wat jazzy vocals.  Het leuke ‘Is It My Body’  komt van Alice Copper’s ‘Love It To Death’ album uit 1971. Zelfs de gitaren doen denken aan zijn gitarist Glen Buxton. ‘Go Your One Way’ klinkt poppy door de staccato  lyrics. Prachtig is de bluesy cover van Nina Simone ‘The Pusher’.  ‘Malibu‘ komt van Hole  en heeft referenties aan The Bangles. ‘Someone Saved My Life Tonight’ is een croony ode aan Elton John, geweldige uitvoering. ‘Connection‘ brengt ons weer bij de pakkende poprock  van Elastica met bijna gesproken zanglijnen. ‘Teenage Kicks‘ van The Undertones doet denken aan Blondie en Lene Lovich.

 Leuke plaat! Frank Gryner zorgde voor een droog, pakkend geluid. En Lee geeft een lekkere draai aan de covers, flegmatiek en wendbaar. Het zorgt voor een puik powerpop uitstapje van de zestiger. Ik denk dat verschillende covers wel fijn in een setlijst van Lee passen, maar eerlijk is eerlijk, ik hoor liever een rockende Lee Aaron, hees gezongen na ‘Powerline ‘, ‘Watcha Do To My Body’, ‘Hands On’, Sex With Love’, ‘Metal Queen’ , ‘Barely Holdin’On en ‘Rock Me All Over’ aangevuld met enkele harde tracks van haar recente solowerkjes. Voor de fans van deze Canadese topper en de liefhebbers van coversongs.

Tracklist

01. Tattoo (The 77s)
02. Are You Gonna Be My Girl (Jet)
03. Even It Up (Heart)
04. What Is And What Should Never Be (Led Zeppelin)
05. Is It My Body (Alice Cooper)
06. Go Your Own Way (Fleetwood Mac)
07. The Pusher (Nina Simone)
08. Malibu (Hole)
09. Someone Saved My Life Tonight (Elton John)
10. Connection (Elastica)
11. Teenage Kicks (The Undertones)

Uitgever: Metalville 

Rating: 80/100

Website: Lee Aaron

Line up

Lee Aaron – lead vocals
Sean Kelly – guitars
Dave Reimer – bass
John Cody – drums