Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Leather – We Are The Chosen | CD

Kees Schijven | 8 december 2022

De alom bekende metal zangeres Leather Leone, die vooral in de jaren tachtig naam maakte als front dame van Chastain, verblijdt ons nu met haar inmiddels al derde solo plaat ‘We Are The Chosen’.

Leather heeft inmiddels sinds 2016 ook een stabiele band line up, te weten Vinnie Tex op bas en gitaar en Braulio Drumond op drums, beide Brazilianen en top muzikanten. De plaat opent sterk met het snelle ‘We Take Back Control’ , stevige heavy metal met geweldig gitaarwerk en de perfecte metal stem van Leather Leone. De plaat staat er vol mee, traditionele heavy metal beukers als ‘Dark Days’, ‘Shadows’ en het snelle ‘The Glory In The End’. Ook een ode aan Ronnie James Dio middels het nummer ‘Hallowed Ground’ waar Leather groot bewonderaar van is.

Met ‘We Are The Chosen’ brengt Leather niks vernieuwends, maar wel gewoon top uitgevoerde stevige traditionele heavy metal, waarbij niet alleen Leather met haar stem, maar zeker ook Vinnie met z’n gitaarwerk zich goed in de kijker speelt. Degelijke plaat van een uitstekende band waar de liefde voor heavy metal vanaf spat. Nu nog afwachten wanneer we het live kunnen aanschouwen, Leather geeft aan dat ze volgend jaar zeker in Europa willen gaan touren, dat zou mooi zijn. Verplichte kost voor liefhebbers van de meer traditionele heavy metal!

Tracklist

01. We Take Back Control 4:49
02. Always Been Evil 4:06
03. Shadows 4:08
04. Off With Your Head 5:17
05. We Are The Chosen 5:27
06. Tyrants 4:29
07. Hallowed Ground 6:56
08. Dark Days 3:41
09. Who Rules The World 5:09
10. The Glory In The End 3:26

Rating: 80/100

Uitgever: Steamhammer / SPV

Website: Leather

Line up

Leather Leone – Vocals
Braulio Drumond – Drums
Vinnie Tex – Bass and all guitars