Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Junkyard Drive – Look At me Now | CD

Manfred Werger | 18 maart 2024

De mannen uit Roskilde! Junkyard Drive, in mei 2022 kreeg ik de kans om hun album ‘Electric Love’ van een review te voorzien. ‘Look At Me Now’, uitkomend in april, is de vierde schijf van deze Deense band. Ik kijk er naar uit, want’ Electric Love’ was snel, speedy en strak, één van de huisfavorieten!

De Denen van Junkyard Drive hebben opnieuw gekozen voor een aanpak vanuit de muziekstijl, die het beste bij hen past. De puntige, sleazy rock van de band spat nog steeds van de plaat af. Ook de productie van de nieuwe Junkyard Drive is ijzersterk. Soren Andersen, mastermind op de gitaar en een knoppentovenaar in de studio, heeft gezorgd voor een knallend geluid, compact, open en transparant in de mix, alle spelers zitten perfect in het klankbeeld.

De band kent qua samenstelling een kleine wijziging: At Vance en Avantasia gitarist Oliver Hartmann, in de band sinds 2022, heeft versterking gekregen van Kristoffer Kristensen (voormalig speler van Lucer en al een tijdje de invalgitarist van Junkyard Drive). Zanger Kristian Johansen, drummer Claus Munch Hansen en bassist Mikkel Sjus zijn nog steeds aanwezig.

En de muziek, tja, wat kan ik zeggen. Een heerlijke cocktail van bands als Jetboy, Ugly Kid Joe, Guns ’n Roses, vermengd met Rose Tattoo, RIval Sons, Danko Jones en Black Paisley: Genieten! De band heeft ook de “kill the bastard” mentaliteit behouden, de songs zijn op full power ingespeeld en hebben een geweldige “live feel”.

‘Somewhere To Hide’, ‘Black Wolf’ en het gave ‘Tearaway’, tevens de eerste single van dit album, knallen uit de boxen met dikke gitaren, een moddervette ritmesectie en verschroeiende zang. Junkyard Drive kiest voor iets meer diepgang in de ballad ‘Saw Yoy Hanging There’ en  het mooie, stuwende ‘Bood Red Sky’,  met zijn solo’s in de stijl van Eric Steckel en Gary Moore, de langste song op dit album. ‘Beauty Fool’,  het funky ‘The Tide Is High’ en ‘Shoot From The Hip’ doen wat denken aan Slaughter en Steelheart en ‘Pipe Down’ is een heerlijke, vlotte bijter met referenties aan Glenn Hughes en Dead Daisies. ‘Afterglow’, een meerstemmige akoestische ballad, beëindigt de plaat in stilte.

Dit is wederom erg gaaf! Op 12 april stelt Junkyard Drive haar nieuwste plaat voor in het gezellige poppodium Gimle in Roskilde, daarna zijn er wat concerten gepland in de Scandinavische landen. Hopelijk komt de band ook naar het Europese vastenland. Een aanwinst voor vele festivalletjes in wording, dit Junkyard Drive! Tot die tijd genieten deze plaat én van een glaasje Junkyard Drive Rum, die de band met Gefjun maakte.

Tracklist

01. Somewhere To Hide
02. Shoot From The Hip
03. Tearaway
04. Black Wolf
05. Beauty Fool
06. Blood Red Sky
07. Saw You Hanging There
08. The Tide Is High
09. Pipe Down
10. Afterglow

Uitgever: Mighty Music

Rating: 85/100

Website: Junkyard Drive

Line up

Kristian Johansen – Vocals
Oliver Hartmann – Guitars
Kristoffer Kristensen – Guitars
Mikkel Sjus – Bass
Claus Munch Hansen – Drums