Eternal Evil - The Warriors Awakening Brings the Unholy Slaughter | CD

Erik van Dijk | 21 november 2021

Eternal Evil is een Zweedse death / thrash metal band ontstaan in 2019. Na de demo ‘Rise of Death’ in 2019 verscheen de in eigen beheer uitgebrachte digitale single ‘The Nocturnal Omen’ in 2020. Het nog jonge viertal uit Stockholm wist hiermee de aandacht te trekken en dit resulteerde in een platendeal. Het debuut album, ‘The Warriors Awakening Brings the Unholy Slaughter’, verschijnt op 26 november via Redefining Darkness Records.

Eternal Evil bestaat uit vier jonge mannen die de twintigjarige leeftijd nog niet hebben aangetikt en met de eerdere releases toch al de nodige aandacht hebben weten te trekken. Die aandacht is niet onterecht, Eternal Evil brengt op dit album vermakelijke death / thrash metal. Het album telt elf nummers, waarvan het laatste alleen op de CD versie verschijnt. Voor de liefhebbers van vinyl zal het wachten overigens langer duren, de verwachting is dat de LP niet voor 2022 verkrijgbaar is.

Eternal Evil brengt lekkere snelle nummers zonder opsmuk. Vanaf opener ‘Succubus’ gaat het los en worden we getrakteerd op een lekker potje metal dat zo maar ergens uit de jaren 80 had kunnen komen. Zo af en toe wordt het gaspedaal niet volledig ingetrapt en krijg je een beuker als ‘Terror of the Sphinx’ voor je kiezen. Een sterk thrash nummer waar de muzikale kwaliteiten van de band beter naar voren komen. Met kortere nummers als bijvoorbeeld ‘The Captors Command’ of ‘Rise of Death’ wordt het tempo flink opgeschroefd en krijgen we meer agressieve death / thrash nummers.

De langere nummers ‘Minotaur of Evil’ en het heerlijke ‘Eternal Evil’ zijn waarschijnlijk nummers die later zijn geschreven, de nummers hebben beduidend meer inhoud ten opzichte van de nummers die ook al op de demo staan. 

Datzelfde geldt voor het nummer ‘Satanic Forces‘, ook zo’n lekker onstuimig nummer, een echte nekbreker. Met het snelle ‘Witch’s Spell’ wordt de vinyl versie afgesloten waar ‘Stab Of The Blade’ dat als bonus nummer doet op de CD.

‘The Warriors Awakening Brings the Unholy Slaughter’ is een heerlijk snel thrash album en gegeven de jonge leeftijd van dit gezelschap zullen we na dit overtuigende debuut nog wel meer van Eternal Evil gaan horen. Liefhebbers van snelle thrash metal doen er goed aan dit schijfje te beluisteren.

Tracklist

01. Succubus 03:37
02. Bestial Fornication 02:20
03. Terror of the Sphinx 05:11
04. The Captors Command 02:48
05. Minotaur of Evil 05:44
06. The Nocturnal Omen 05:01
07. Satanic Forces 03:55
08. Rise of Death 02:58
09. Eternal Evil 05:20
10. Witch’s Spell 03:22
11. Stab Of The Blade – Bonus (CD only) 02:16

Rating: 77/100

Uitgever: Redefining Darkness Records

Website: Eternal Evil

Line up

Adrian Tobar – Lead Guitar & Vocals
Jacob Livåg – Bass
Tobias Lindström – Lead Guitar
Alphonse Bouquelon – Drums