Doro Pesch / Warlock - Thriumph and Agony Live | CD

Erik van Dijk | 15 september 2021

Je kan veel over Doro Pesch zeggen, maar niet dat ze op haar lauweren rust . De heavy metal queen is gedurende de covid periode bijzonder actief geweest en was live te aanschouwen waar het maar kon. Doro, die de nummers van Warlock nog met regelmaat in haar set op neemt, moet gedacht hebben waarom niet nog een live album. Het resultaat,  ‘Thriumph and Agony Live’,  verschijnt op 24 september via haar eigen Rare Diamonds label.

‘Thriumph and Agony’ was het laatste studio album met Warlock en verscheen in 1987. Naar verluidt is het één van haar favoriete albums aller tijden met de meezingers ‘All We Are’, ‘Für Immer’ en het wat meer up tempo ‘I Rule The Ruins’. Het album is opgenomen in 2017 tijdens het Sweden Rock Festival en alle nummers van het album komen, in een andere volgorde dan het origineel, voorbij. Doro viert de 35ste verjaardag van haar album ‘Triumph And Agony’ met de release van deze live registratie album ‘Triumph And Agony Live’. De kwaliteit van de opnames zijn redelijk tot goed te noemen en de release zal uiteindelijk verschijnen op CD, Blu Ray, vinyl, cassette en een exclusieve gelimiteerde box. 

Na het intro brengt de band met ‘Touch Of Evil’meteen een lekkere up tempo knaller en voor mij zijn dit toch wel de nummers die het voor mij doen. Datzelfde geldt voor de nummers ‘Three Minute Warning’, ‘Cold, Cold World’ en ‘Metal Tango’, lekkere snelle heavy nummers waar de heavy metal queen soms wat rommelig haar teksten afwerkt, zonder dat dit overigens echt storend is. Songs als ‘Für Immer’ en het afsluitende ‘All We Are’ doen het live altijd goed en zijn de echte meezingers die Doro c.s. eigenlijk altijd wel live laten horen. De live opnames klinken vermakelijk met de immer enthousiaste ,  inmiddels 57 jarige, Doro Pesch.

Doro brengt met ‘Thriumph and Agony Live’ een alleraardigst live album en dit is een aanwinst voor de fan en/of verzamelaar. Zeker wanneer je bekijkt in welke formaten het album verkrijgbaar is, daar zit echt leuk materiaal tussen. 

Tracklist

01. Legacy (Intro)
02. Touch Of Evil
03. I Rule The Ruins
04. East Meets West
05. Three Minute Warning
06. Kiss Of Death
07. Für Immer
08. Cold, Cold World
09. Make Time For Love
10. Metal Tango
11. All We Are

Rating: –/–

Uitgever: Rare Diamonds

Website: Doro