Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Deströyer 666 - Never Surrender | CD

Koos van Marle | 6 december 2022

Voor een band die als weg berijder wordt gezien in het black thrash genre, heeft Deströyer 666 niet heel veel platen uitgebracht. ‘Never Surrender’ is pas de zesde langspeler van de van oorsprong Australische heren. De vorige plaat ‘Wildfire’ kon mij zeker bekoren, met aanstekelijke riffs en meebrul refreinen. Helaas was de opvolgende EP ‘Call of the Wild’ erg lafjes. Ik ben wel benieuwd of de mannen rondom zanger gitarist KK Warslut zichzelf hebben kunnen hervinden, of dat we Deströyer 666 als “destroyed” kunnen beschouwen.

Via Season of Mist krijgen we een dik half uur thrash met een black randje. De vocalen van KK neigen meer naar een stevige brul dan naar de knerpende black screams die we eerder nog wel eens hoorden. Meneer Warslut wordt ook een dagje ouder zo, moeten we maar denken. Echter spat de agressie en haat aan de wereld er nog steeds af, zo horen we in ‘Guillotine’: “What the hell happened to my country?” dit zal vast ook op de Franse revolutie slaan, maar ik verdenk ook een knipoog naar zijn thuisland Australië.

Het wilde down under sausje is zeker wel weer te horen, want bij voorganger ‘Call of the Wild’ viel ik zowat in slaap. Nee, het tempo en de vlijmscherpe riffs zijn zeker weer terug en dat stemt een mens vrolijk. De riffs zitten op een mooi kruispunt tussen tremolo picking aan de ene kant en stuwende thrashy riffs aan de andere kant. Als de productie dan ook nog eens in orde is, dan komt er gewoon een prima plaat naar voren. Leuke details zijn de samenzang in bijvoorbeeld het titelnummer, maar ook in ‘Grave Raiders’, dat ergens ver in de verte aan Iron Maiden doet denken. Met ‘Batavia`s Graveyard’ krijgen we ook nog een rustiger, slepende uitsmijter, om te laten horen dat het niet alleen van dik hout zaagt men planken hoeft.

De ellende met platen in dit genre is dat er zoveel gemaakt worden, dat het vaak een herhalingsoefening is. Alles is al een keer gespeeld door. Toch horen we op ‘Never Surrender’ weer het heilige vuur terug dat dit genre leuk maakt. Positieve verrassing dit jaar!

Tracklist

01. Never Surrender 03:47
02. Andraste 03:51
03. Guillotine 03:24
04. Pitch Black Night 04:43
05. Mirror’s Edge 04:48
06. Grave Raiders 05:01
07. Savage Rights 03:59
08. Rather Death 04:52
09. Batavia’s Graveyard 05:46

Rating: 80/100

Uitgever: Season of Mist 

Website: Deströyer 666

Line up

K.K. Warslut – Vocals, Guitars
Felipe Plaza Kutzbach – Bass, Vocals
Kev Desecrator – Drums