Cobra The Impaler - Colossal Gods | CD

Erik van Dijk |  19 februari 2022

Cobra The Impaler is een nieuwe metal band afkomstig uit het Belgische Gent. De band is opgericht door gitarist Thijs De Cloedt die we kennen als Tace DC, de voormalig gitarist van Aborted en bands als Hæster. De drummer werd gevonden in niemand minder dan Dirk Verbeuren (Megadeth) en dat zorgt ervoor dat de verwachtingen meteen hoog zijn. Het Franse Listenable Records tekende de band en het debuut album, ‘Colossal Gods’, verschijnt op 25 februari.

Thijs De Cloedt en Dirk Verbeuren kennen elkaar van het Aborted album ‘Goremageddon’ en hebben sindsdien contact gehouden. Met Manuel Remmerie (Von Detta, Majestic Sun) als zanger, bassist Michélé De Feudis (Almighty Mighty) en gitarist James Falck (BEAR) hebben we in ieder geval een indrukwekkende line up. Verbeuren doet overigens alleen het studio werk, live zullen de drums door een ander worden ingevuld.

Wat Cobra The Impaler ons hier voorgeschoteld neigt naar de stroming “New Wave of American Heavy Metal” en dit met een flinke groove. Met muzikaal goed doordachte composities die zich veelal afspelen op een midden tempo en uitstekende en wisselende vocalen weet Cobra The Impaler de luisteraar te vermaken. Nummers als titelnummer ‘Colossal Gods’ en ‘Scorched Earth’ zijn meer rustige en meeslepende nummers, waar een nummer als ‘Blood Eye’ beduidend meer ballen toont en dan komt met name het uitstekende drumwerk van Verbeuren tot zijn recht.

‘Spirit Of Lyssa’ is ook zo’n nummer, een eenvoudige gitaarriff wordt gedragen door beukende drums, dit met de aansprekende vocalen zorgt voor een aantrekkelijk nummer. Puntje van kritiek is dat de nummers vrij vlak zijn, wat ik mis zijn wendingen en tempowisselingen die iets van onvoorspelbaarheid brengen.

‘Spawn Of The Forgotten’ is zo’n nummer dat uit de startblokken knalt met agressieve vocalen en weer temporiseert. De afwisseling in de vocalen, de gitaarsolo en de tempowisselingen maken dit tot mijn favoriete nummer.

Cobra The Impaler brengt met ‘Colossal Gods’ een lekker debuutalbum. Thijs De Cloedt had als doel een band neer te zetten die onmiddellijk klaar zo zijn om de nummers op het podium te brengen. Met deze line up en dit album in de tas is Cobra The Impaler zeker klaar, kom maar op met die live shows!

Tracklist

01. Colossal Gods 05:27
02. Blood Eye 05:20
03. Tempest Rising 05:30
04. Spirit Of Lyssa 06:08
05. Scorched Earth 05:04
06. Spawn Of The Forgotten 05:15
07. Demigods 05:07
08. Mountains 05:40

Rating: 80/100

Uitgever: Listenable Records

Line up

Thijs De Cloedt – Guitars
Dirk Verbeuren – Drums
Manuel Remmerie – Vocals
James Falck – Guitars
Michélé De Feudis – Bass & vocals