Cobra Spell – Anthems Of The Night | EP

Frans Neelen | 11 mei 2022

De Nederlandse Sonia Anubis heeft sinds enkele jaren de basgitaar ingeruild voor de lead gitaar. Hoewel ze in relatief korte tijd nogal wat bands heeft versleten (o.a. Burning Witches, Sepiroth en onlangs Crypta) richt ze zich nu volledig op het door haar mede opgerichte Cobra Spell. Dat is muzikaal gezien wel even ander koek want via death metal / heavy metal / thrash metal naar sleazy jaren ’80 hard rock mag gerust een behoorlijke stap heten.

Het moet gezegd, ook deze vorm gaat haar en haar bandgenoten prima af. In 2020 werd de eerste 4-track EP ‘Love Venom’ op de markt geslingerd welke mij echter compleet is ontgaan. Deze nieuwe 4-track EP is in eigen beheer uitgebracht en zelfs op vinyl in verschillende edities. Dat is op zich al heel erg leuk uiteraard. Zoals gezegd mijmeren we muzikaal helemaal weg naar de eighties en denk dan vooral aan bands als Madam X en Winger. Beetje luchtig en af toe stevig uitpakkend met heerlijke grooves en flitsend gitaarwerk. De glamrockers van weleer kunnen hun spandex broeken zo weer uit de kast trekken. Tegenwoordig moet het allemaal zo stevig, hard en bruut mogelijk zijn en Cobra Spell maakt wellicht gebruik van de gelegenheid om weer eens met iets anders te komen.

Alle nummers klinken lekker fris en hebben een helder geluid. ‘Steal My Heart’ bevalt mij dan het minste daar het mij te poppy is en de hoge gilletjes van Alexx Panza hier echt teveel op mijn zenuwen werken. ‘Accelerate’ daarentegen maakt dat meer dan goed, een lekkere stevige sleazy beuker die live zeker zal inslaan.

Cobra Spell levert met deze ep een stukje aangenaam en aanstekelijk glamrock vertier dat zeker smaakt naar meer. De ritmesectie, het gitaarwerk en de songs zijn dik in orde maar de zangkunsten van Alexx kunnen mij niet altijd bekoren. Dit geldt dan met name voor de soms akelig hoge gilletjes die niet altijd gepast overkomen.

Alexx is inmiddels afgehaakt omdat de band steeds meer verplichtingen met zich meebrengt en vervangen door de Spaanse Kristina Vega. Onlangs heb ik ze in Rotterdam live mogen aanschouwen en dat was zeker niet slecht en lekker energiek. De groeistuipen van een band die pas begonnen is en zich momenteel in rap tempo op de kaart zet zijn daarmee nog niet ten einde want ook Léonard en Esmée zullen de band gaan verlaten. Hopelijk krijgen ze het voor elkaar om een stabiele line up te formeren zodat er in de toekomst nog meer te genieten valt van een lekker stukje stevige rock en dito optredens.

Tracklist

01. Addicted to the Night 04:31
02. Steal My Heart Away 04:18
03. The Midnight Hour 04:31
04. Accelerate 04:39

Rating: 72/100

Uitgever: Eigen beheer

Website: Cobra Spell

Line up

Angelina Vehera – Bass
Sonia Anubis – Guitars
Alexx Panza – Vocals
Léonard Cakolli – Drums
Esmée van Sinderen – Guitars