Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Cellar Door – Virtue | Single

Juliette Ruygrok | 16 december 2021

Cellar Door is wat je noemt een nieuwkomer binnen de Belgische scene. In 2020 vonden de mannen elkaar en sindsdien hebben ze gewerkt aan hun eerste album ‘A Place For Torment And Pain’. Onlangs bracht de band ons de single ‘Virtue’. 

Het album gaat bestaan uit 9 nummers die symbool staan voor de 9 cirkels van hel. In 7 nummers zullen de 7 dodelijke zonden symbool centraal staan. Lekker duister dus. Dat heeft ook te maken met het ontstaan van de band. Cellar Door vindt zijn roots in de problematiek van gitarist Stein Davidts, die begon met het schrijven van nummers om zo met zijn eigen problemen om te gaan. Toen dit eenmaal lekker liep ging hij op zoek naar een zanger die dit het beste kon vertalen, en zo vond hij Gilles Derijcke (ook wel bekend van Unravel). Op de bas en voor het producen werd Jarich Helderwert aangetrokken, met Boofy op de drums is de line up compleet.

Goed wat kunnen we dan verwachten….het doel is om een nieuw heavy geluid te brengen. De duistere sferen vinden we in ieder geval al terug in de themathiek van de nummers. Verder moet je denken in nu metal riffs, met een vleugje black metal, geweld en horror.

De eerste single is reeds uit, en een voorproefje van wat er gaat komen. ‘Virtue’ begint in ieder geval met een duistere en rustige intro. De opbouw is tof met sterk drumwerk en een sterk 

meeslepend gitaarspel van Stein Davidts, die je meesleept in de beukende agressie. Gilles heeft iets rauws in zijn stem wat goed past bij de agressieve riffs. Met een lekkere versnelling die vervolgens afbreekt in golf van agressie naar het einde toe wordt het niet saai. Het eind komt iets te plots.

Hiermee is het jammer dat we dus nu pas één nummer van Cellar Door kunnen beluisteren. ‘Virtue’ is een goede teaser die je in ieder geval weet te triggeren, en die nieuwsgierig maakt naar de rest van het album.

Rating: 75/100

Uitgever: Eigen beheer

Website: Cellar Door

Line up

Stein Davidts – Guitar
Gilles Derijcke – Vocals
Jarich Helderwert – Bass
Brecht Mortier – Drums