Bonded - Into Blackness | CD

Alex Thrasher | 1 november 2021

Het Duitse Bonded is met ‘Into Blackness‘ aan zijn tweede release toe na het vorig jaar verschenen ‘Rest in Violence’. Als je denkt met een volledig nieuwe band te maken te hebben, heb je het mis. Gitarist Bernemann en drummer Markus Freiwalt waren van respectievelijk 1996 tot 2018 en van 2010 tot 2018 nog onderdeel van Sodom, maar zijn door bandleider Tom Angelripper uit de band gezet. Vervolgens hebben Bernemann en Freiwalt de nieuwe band Bonded opgericht.

Alhoewel het laatste album van Sodom (met de nieuwe bezetting) zeker niet slecht is, zal Tom Angelripper vast even achter z’n oren hebben gekrabd toen hij de debuutplaat van Bonded hoorde. Ik was in ieder geval onder de indruk van het debuut waarbij de vet klinkende thrash met een modern geluid lekker fris klinken. Dat het titelnummer ‘Rest in Violence’ door Bobby Blitz (OverKill) werd ingezongen zorgde voor de kers op de taart.

Na ruim anderhalf jaar ligt nu dus het tweede album ‘Into Blackness’ voor. De productie (Cornelius Rambadt) en de cover-artiest (Björn Goosses) zijn hetzelfde, dus ik vroeg me af of dit ook voor de muziek gold. Na beluistering kan ik stellen dat het nieuwe album een logisch vervolg is op z’n voorganger. Misschien bij vlagen zelfs wat sneller en heavier. Het gitaarwerk van Bernemann en Chris Tsitsis (ex-Suicidal Angels) legt een strakke basis, waarop zanger Ingo Bajonczak (ook zanger bij Assassin) lekker kan brullen (hoewel z’n stem nog beter binnenkomt dan op het debuut). Luister maar eens naar de nummers ‘Watch’ en ‘Way of the Knife’. Het drumwerk van Markus Freiwalt is ook weer om van te smullen, vooral op het beste album nummer ‘Into the Blackness of a wartime night’.

Kortom, Bonded levert een prima tweede album af dat stiekem zelfs wat beter is dan het debuut. Op YouTube zijn alvast de nummers ‘Lilith’ en ‘Into the Blackness of a wartime night‘

te beluisteren. Bonded gaat ook op tour om het album te promoten; een plekje op Metal Experience Fest of een ander leuk Nederlands festival in 2022 zou niet meer dan terecht zijn! Het album verschijnt op 12 november bij Century Media Records en is naast digitaal verkrijgbaar op cd en vinyl

Tracklist

01. The Arsonist 01:05
02. Watch (While The World Burns) 04:00
03. Lilith (Queen Of Blood) 04:48
04. The Holy Whore 04:49
05. Division Of The Damned 04:20
06. Into The Blackness Of A Wartime Night 04:40
07. Destroy The Things I Love 03:54
08. Final Stand 03:50
09. Ill-Minded Freak 04:59
10. Way Of The Knife 04:09
11. The Eyes Of Madness 04:52

Rating: 86/100

Uitgever: Century Media Records

Website: Bonded