Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Black Cilice - Tomb Emanations | EP

Koos van Marle | 17 december 2021

Blijkbaar is het weer de tijd van het jaar om EPs te gaan recenseren, want met ‘Tomb Emanations’ van het Portugese Black Cillice ligt alweer de volgende op de burelen van deze redacteur. Dit raadselachtige Portugese heerschap brengt om het jaar rauwe black metal uit en daar zeg ik op zijn tijd zeker geen nee tegen.

In een klein kwartier worden we langs twee nummers krakkemikkige stofzuiger black metal meegenomen. Althans, zo klinkt het op het eerste gehoor. Ik heb er bij Black Cilice ook wel even over gedaan om er doorheen te luisteren. Maar achter de compleet gruizige en overstuurde sound liggen voor de geduldige luisteraar zeker prettige melodieën te luister.

Vooral in het tragere ‘Returning vrom Dimensions Below’ horen we toch een mooi, melancholisch nummer. Hoe je dit in deze context moet interpreteren laat ik aan de luisteraar zelf over, maar als je deze band eerder gehoord hebt, weet je genoeg. Het tweede nummer ‘Vigil of Ruins’ vind ik zelf minder, maar past wel helemaal in het straatje. De kenners weten genoeg! En als je eens je horizon wilt verbreden is dit wellicht een mooie entree in deze gruizige band.

Tracklist

01. Returning vrom Dimensions Below
02. Vigil of Ruins

Rating: 80/100

Uitgever: Iron BoneHead Productions

Website: Black Cilice