Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Bark - Rambler of Aeons | CD

Erik van Dijk | 11 oktober 2022

Het Antwerpse Bark timmert sinds 2014 aan de weg en bracht inmiddels drie albums uit. Het laatste album ‘Written in Stone’ verscheen in 2020 in eigen beheer en leverde optredens op het Alcatraz festival in 2021 en 2022 en de band stond tevens op ons eigen Metal Experience Fest in 2021. In de tussentijd heeft de band niet stilgezeten en werd er gewerkt aan het vierde album. Het resultaat, ‘Rambler of Aeons’, verschijnt op 11 november via Listenable Records.

Bark is een band die ik al een tijdje volg en me toch steeds weer weet te verrassen wanneer ik een nieuw album beluister. Bij de laatste plaat, ‘Written in Stone’ uit 2020, concludeerde ik dat de band steeds meer een eigen geluid krijgt. Het wordt ook steeds lastiger om de band in een hokje te plaatsen, dat geef ik bij deze dan ook op, Bark is Bark. Het goede nieuws is dat Bark de nieuwe langspeler heeft opgenomen in een ongewijzigde line up. Dit betekend dat gitarist Martin Furia, tegenwoordig ook actief in Destruction, nog steeds van de partij is. Het slechte nieuws? Dat is er niet, Bark is Bark en dendert ook met ‘Rambler of Aeons’ door op de ingeslagen weg. Het album is gemixt en gemasterd door Martin Furia en het artwork is werkelijk wonderschoon en komt van de hand van Alcides Burn.

Het album opent met het titelnummer ‘Rambler of Aeons’ en dat is meteen een heerlijk beukend nummer met melodisch gitaarwerk, de onmiskenbare vocalen van Ron Bruynseels geven het nummer een hardcore vibe, heerlijk agressief doch verstaanbaar. ‘Underworld’ is ook weer zo’n typerend Bark nummer. Een nummer met tempowisselingen, maar overwegend een hoog tempo heeft en het beukt als een malle. ‘Are You With Me?’ is de eerste single van de nieuwe plaat en om maar meteen antwoord te geven op de vraag: “yes, I am”. Het tempo ligt iets lager, maar het nummer is bruut en stemt tot tevredenheid.

Bij ‘I’m Here for Rock N’ Roll’ laat zanger Ron Bruynseels zijn kwaliteiten nog maar eens horen, een geweldig nummer op een punk riff waarbij de vocalen er echt uit springen. De combinatie van de beukende ritme sectie van de gebroeders Jorn en Ward Van der Straeten met het melodische gitaarwerk van Toon Huet en Martin Furia en die agressieve vocalen maken Bark tot iets unieks. De nummers ‘Dream On’ en ‘Kid Giant’ missen weliswaar het tempo, maar weten te boeien als alle andere songs. Natuurlijk zijn er favorieten zoals het vocaal gedragen ‘Back From the Grave’, de mee bruller ‘Messiah From Hell’ of het snelle ‘For a Legend’. Maar goed, slecht nummers kent dit album niet.

Bark verrast wederom met het vierde album ‘Rambler of Aeons’. De combinatie van de beukende ritme sectie met het melodische gitaarwerk en de agressieve vocalen zijn ingrediënten die een heerlijke bak herrie voorschotelen. Aanschaffen!

Tracklist

01. Rambler of Aeons 03:53
02. Underworld 04:10
03. Are You With Me? 03:28
04. I’m Here for Rock N’ Roll 02:51
05. Dream On 03:52
06. Kid Giant 04:05
07. Back From the Grave 04:05
08. Messiah From Hell 03:50
09. Dead Man’s Hand 03:36
10. For a Legend 03:01
11. Fuck You Is My Etiquette 03:04
12. Still Walking 03:44
13. Invisible People 03:26

Rating: 90/100

Uitgever: Listenable Records

Website: Bark

Line up

Jorn Van der Straeten – Bass
Ward Van der Straeten – Drums
Martin Furia – Guitars
Toon Huet – Guitars
Ron Bruynseels – Vocals