Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Architects - The Here And Now | CD

Redactie | 24 januari 2011

In 2006 bracht de Britse band Architects hun debuutalbum, getiteld ‘Nightmares’ uit, op dat moment had de band een gemiddelde leeftijd van rond de zeventien jaar. De combinatie van metalcore, hardcore voorzien van de nodige melodie gemixt met enige death en thrash invloeden, deed het live behoorlijk goed waardoor de band al snel een grote fanbase wist op te bouwen. Inmiddels zijn de bandleden begin twintig en zal het nieuwe, inmiddels vierde volwaardige album op 24 januari uitkomen. Het nieuwe album heeft de titel ‘The Here And Now’ meegekregen, waarbij de band de overstap gemaakt heeft naar post-hardcore voorzien van de nodige metal invloeden. Variatie is dan ook het toverwoord, want de songs op deze nieuwe schijf bevatten naast enige rustige stukken tevens enkele hardcore melodieën.

Het eerste nummer “Day In Day Out” is een catchy nummer, waarvan ook een single is getrokken en waarvan de clip via de volgende link valt te bezichtigen. “Learn To Live”is vervolgens een krachtige, uptempo track die tevens is voorzien van de nodige melodie en emotie. Het volgende “Delete, Rewind” is een agressieve metalcore song, voorzien van de nodige screams, beatdown, krachtige drumpartijen en scherpe riffs. Met “An Open Letter To Myself” gooit de band het dan ineens over een heel andere boeg. Deze ballad gaat van start met een rustige melodie en klaagzang van Sam Carter waarna het dan tegen het einde van de song dan toch tot een uitbarsting komt.

Met “The Blues” gaat de band er opnieuw hard tegenaan, waarop we vervolgens bij het rustige “Red Eyes” zijn aanbeland. “Stay Young Forever” kan gezien als een van de hardste songs van het album, de band wordt hier overigens bijgestaan door Andrew Neufeld van Comeback Kid. De tweede ballad op het album vinden we terug in de vorm van “Heartburn” waarop het album wordt afgesloten met “Year In Year Out/Up and Away”. Een stevige hardcore song, waarbij Greg Puciato van The Dillinger Escape Plan een riedeltje meezingt en waarbij de agressie dan ook vanaf spat. Deze laatste song bestaat eigenlijk uit twee nummers waarvan het laatste deel eigenlijk als hidden track gezien kan worden waarmee het album op een rustgevende manier wordt afgesloten.

Met ‘The Here and Now’ heeft de band een zeer degelijk metalcore album weten af te leveren voorzien van de nodige afwisseling dat de toegankelijkheid ten goede komt. Dit album is dan ook een must voor fans van bands als Bring Me The Horizon, Rise Against, As I Lay Dying en Comeback Kid. Verder lag de productie lag in handen van Steve Evetts (Dillinger Escape Plan) die het album van een prima, maar rauw geluid heeft voorzien.

Binnenkort zal de band hun album live presenteren, en wel op 21 januari in de Melkweg te Amsterdam waar de band samen te zien zal zijn met acts als Bring Me The Horizon en The Devil Wears Prada. Wie echter nog geen kaartje heeft zal dit moeten missen, want de show is volledig uitverkocht.

Tracklist

01. Day In Day Out
02. Learn To Live
03. Delete, Rewind
04. BTN
05. An Open Letter To Myself
06. The Blues
07. Red Eyes
08. Stay Young Forever
09. Heartburn
10. Year In Year Out/Up And Away

Rating: –/–

Uitgever: Century Media Records / EMI Music

Website: Architects