Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Angel Witch - As Above, So Below | CD

Redactie | 12 maart 2012

Op 12 maart is het nieuwe album van het Britse Angel Witch verschenen. Het album heeft de titel ‘As Above, So Below’ meegekregen en is het eerste studiomateriaal sinds het in 1986 verschenen ‘Frontal Assault’. Het album werd geproduceerd door Jaime Gomez Arellano (Ghost, The Gates Of Slumber). Deze heeft het album van een moderne sound voorzien zonder afbreuk te doen aan het klassieke geluid van de band. Angel Witch werd eind jaren zeventig opgericht en was in die tijd samen met bands als Iron Maiden een van de belangrijkste New Wave Of British Heavy Metal bands. Het titelloze debuut uit 1980 is inmiddels een klassieker waarmee de band vele andere bands heeft beïnvloed. Door de vele line-up wisselingen wist de band echter nooit door te breken naar het grote publiek.

Het album gaat van start met het uptempo “Dead Sea Scrolls”. Wat meteen opvalt is dat alles meteen erg vertrouwd overkomt. De krachtige riffs, de zanglijnen en vooral het refrein liggen dan ook goed in het gehoor. Het volgende “Into The Dark” is een felle song, voorzien van scheurend gitaarwerk. “Geburah” is een prima song, waarbij zowel het solowerk als ook de zangpartijen van bandleider Kevin Heybourne er gerust mogen zijn. Het rustige “The Horla” is voorzien van een prima opbouw, waardoor de song uit kan groeien tot een ware live klassieker. De vergelijking met het oudere werk van Iron Maiden worden hier maar weer eens duidelijk. 

Ook het uptempo “Witching Hour” bevalt mij wel,. De galopperende riffs, de krachtige zangpartijen en de solopartij van Heybourne springen er echt uit. Naast een aantal geheel nieuwe songs vinden we op het album tevens enkele verloren gewaande tracks terug die de band opnieuw heeft opgenomen. Zo stammen “Dead Sea Scrolls” en “Witching Hour” uit de periode 1983/1984 en zijn “Into The Dark” en “Guillotine” zelfs nog ouder. Deze laatste twee werden eind jaren zeventig live gespeeld en was het oorspronkelijk de bedoeling dat “Guillotine” op het album ‘Angel Witch’ zou komen te staan.

Al met al weet Angel Witch een krachtig album af te leveren. Het album klinkt echter mede door de productie toch wat gedateerd, maar dat kan natuurlijk ook de bedoeling van de band

geweest zijn. ‘As Above, So Below’ is dan ook prima voer voor alle NWOBHM fans, die na het debuut en het uit 1986 stammende ‘Frontal Assault’ wel eens aan nieuw materiaal van de band toe zijn.

Tracklist

01. Dead Sea Scrolls
02. Into The Dark
03. Geburah
04. The Horla
05. Witching Hour
06. Upon This Cord
07. Guillotine
08. Brainwashed

Rating: –/–

Uitgever: Rise Above Records

Website: Angel Witch