Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Ancient Wisdom - A Godlike Inferno | CD

Redactie | 16 september 2011

Het uit Austin, Texas afkomstige Ancient Wisdom bestaat sinds 2009 en onlangs heeft het trio hun eerste album, getiteld ‘A Godlike Inferno’ uitgebracht via Shinebox Records. De band omschrijft haar muziek als donkere neo folk, waarbij het doel is om een beklemmende sfeer te creëren door gebruik te maken van minimale arrangementen.

Het album opent met een rustig gitaarrifje waarop al snel de zang wordt ingezet. Wat opvalt is dat de band geen drummer heeft waardoor het geheel vrij simplistisch klinkt. Tevens bestaat een groot deel van de songs uit slechts akoestische gitaarpartijen en (meerstemmige) zang. Wat betreft de zangkwaliteiten van Nathan Opposition, hier is niets mis mee waarbij zijn stemgeluid ergens ligt tussen Jerry Cantrell (Alice In Chains) en Glen Danzig. Neem daarbij het gegeven dat tekstueel de nadruk op occulte zaken en paganisme ligt waardoor de band er in geslaagd is een mystieke en duistere sfeer te creëren. Het geheel doet me dan ook wat denken aan het rustige werk van bands als Alice In Chains, Type O Negative, Antimatter en Danzig. Luister bijvoorbeeld maar eens naar een nummer als “World Of Flesh” waarbij de invloeden van Danzig er wel erg dik bovenop liggen.

Al met al heeft de band door gebruik te maken van de minimale arrangementen een album afgeleverd waarbij vooral de donkere sfeer als opvallendste detail naar voren komt. Met slechts dertig minuten is het album echter wel wat aan de korte kant maar dat neemt niet weg dat fans van eerder genoemde bands dit album zeker een kans moeten geven.

Tracklist

01. Alter Reality
02. The Opposition
03. Necessary Evil
04. Forever Tonight
05. Lost Civilization
06. Devil Brain
07. World Of Flesh
08. Children Of The Wasteland

Rating: –/–

Uitgever: Shinebox Records

Website: Ancient Wisdom