Abkehr - In Blut | CD

Koos van Marle | 24 mei 2021

Het Duitse Abkehr komt met ‘In Blut’ met hun derde release. Nadat we ‘In Asche’ en ‘In Feuer’ geweest zijn, zullen we nu beleven hoe het is om ‘In Blut’ te zijn. De heren houden wel van een concept kun je stellen, want met wederom dezelfde titels voor de nummers (I, II, II en IV) krijgen we in een half uur een rondleiding door de beklemmende muzikale wereld van het tweetal wat Abkehr is.

Mijn eigen eerste kennismaking met deze heren was de eerste EP ‘In Asche’, wat ook al een prima release was. De uitgesponnen en vaak meeslepende black metal doet qua sound erg denken aan Burzum, wellicht door de wat overstuurde en hysterische zang. Om deze band weg te zetten als kloon zou echter tekort doen aan het feit dat ook de 4 nummers die deze release sieren, goede nummers zijn. Het fundament mag dan wel Noors zijn (Burzum/Mayhem), maar er wordt ook genoeg gespiekt in de straten van Finland (oude Craft) en ook een Amerikaanse invloed is niet ver weg. Denk hier aan het gitaargeluid van Ash Borer, wat ook zo`n meezuigende werking heeft.

De productie heeft een prominente plaats ingeruimd voor de bas. Verfrissend, want dat instrument hoor je toch te weinig en heeft zoals hier weer blijkt voegt het zeker iets toe. De licht hysterische zang en meeslepende riffs zorgen voor een lekker beklemmend sfeertje, wat je na een half uurtje achterlaat in een beklemmende leegte. Alsof je in je eentje de isoleer in gegooid bent en er voorlopig niet meer uit mag. Nou, dan zetten we deze plaat nog wel een keer op.

Tracklist

01. I 06:02
02. II 09:54
03. III 05:55
04. IV 08:43

Rating: 80/100

Uitgever: Vendetta Records

Website: Abkehr