Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

KK’s Priest + Burning Witches – Tivoli, Utrecht – 12/05/2024 © Eus Straver

Afgelopen zondag was de nieuwe band van voormalig Judas Priest-gitarist KK Downing te zien in Tivoli, Utrecht. KK Downing was sinds het prille begin in 1969 deel van de legendarische band Judas Priest. Nadat hij Judas Priest in 2011 verliet bleef het lange tijd stil rondom de gitarist, tot hij in 2019 de Heavy Metal Hall Of Fame Award op het Bloodstock festival uitgereikt kreeg. Voor de gelegenheid deelde hij het podium met Ross The Boss. De enthousiaste reacties van het publiek bleken genoeg motivatie om zijn eigen project door te zetten: KK’s Priest was geboren.

De formatie bestaat naast KK uit ex-Judas Priest zanger Tim ‘Ripper’ Owens, gitarist A.J. Mills, voormalig Voodoo Six-bassist Tony Newton en DeathRiders/Cage-drummer Sean Elg. Inmiddels zijn we twee albums verder, met het in 2023 uitgebrachte ‘The Sinner Rides Again’ als meest recente wapenfeit. Uiteraard speelt KK’s Priest naast nieuwe songs ook een aantal klassiekers van de band die KK mede heeft geschreven zoals “The Ripper”, “Night Crawler”, “Beyond the Realms of Death” en “Breaking the Law”.

Het voorprogramma bestond uit niemand minder dan het deels Zwitserse Burning Witches met in de gelederen de Nederlandse zangeres Laura Guldemond. Oprichtster en gitariste Romana Kalkuhl was er vandaag helaas niet bij omdat ze nog herstellende was van hernia operatie daarvoor had de band gitariste Larissa Ernst bereid gevonden voor haar in te vallen. Eus was ter plaatse om de plaatjes te schieten die je hier kan bekijken.

Burning Witches

KK’s Priest