Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Win kaarten voor Metal Experience Fest 3

Wil jij kans maken op kaarten voor Metal Experience Fest 3 ? 
Deel dan het Facebook bericht op onze pagina openbaar op jouw sociale media account en wellicht vier jij dit feestje met ons mee op zaterdag 6 november in Gebr. de Nobel

Recentelijk heeft Gebr. de Nobel de foyer en grote zaal grondig aangepakt en daarmee is er met name in de foyer iets uitzonderlijks moois ontstaan. De grote, statige, trap heeft plaats gemaakt voor een gezellige ruimte waar bezoekers gezellig kunnen borrelen. Gebr. de Nobel is nu dus naast poppodium ook een gelegenheid waar je gezellig een borrel kunt doen.  Ook op 6 november voordat Metal Experience 3 van start gaat is er de gelegenheid voor een borrel. Gebr. de Nobel zal op deze dag om 15:00 de deuren openen, compleet met DJ, zodat jij alvast in de sfeer kan komen voor het festival. De zaal opent om 17:00 en binnenkort zullen wij het tijdschema bekend maken. 

Verder zijn wij bijzonder content met het feit dat er een derde versie van het Metal Experience Fest komt. Op zaterdag 6 november 2021 is Gebr. de Nobel te Leiden wederom de plaats van handeling, maar wat staat jouw te wachten op 6 november?

De Line up van 2021

De headliner voor deze jaargang hebben we gevonden in Pestilence. De progressieve death metal band behoeft eigenlijk geen nadere introductie. Na het debuutalbum ‘Malleus Maleficarum’ in 1988 verschenen er met ‘Consuming Impulse’ en ‘Testimony of the Ancients’ twee tijdloze albums. Na een tweetal onderbrekingen is Pestilence sinds 2016 weer volop aan de bak en verscheen na ‘Hadeon’ in 2018 onlangs het zevende studio album ‘Exitivm’.

Voor de nieuwe plaat heeft opperhoofd Patrick Mameli weer een volledig Nederlandse line-up geformeerd. Allereerst was daar de sterke gitarist Rutger van Noordenburg, die de band kwam versterken in 2019. Met Bleeding Gods en Shinigami was Rutger overigens ook al te bewonderen op het allereerste Metal Experience Fest. Later dat jaar werd bekend dat ook Joost van der Graaf (o.a. ex-Dew-Scented, ex-I Chaos) zich bij Patrick Mameli zou voegen en afgelopen jaar voegde drummer Michiel van der Plicht (o.a. Carach Angren (live), ex-God Dethroned) zich bij Pestilence. De nieuwe plaat wordt alom goed ontvangen en met de traditionele oude krakers zal Pestilence een set om van te smullen afleveren in Leiden.

Wanneer we het over old school hebben dan komt de naam Evil Invaders automatisch naar boven. De Belgische speed metal band, ontstaan in 2007, weet als geen ander het gevoel van vergane glorie te pakken. Na de release van de gelijknamige EP werd de band opgepakt door het gerenommeerde Napalm Records en in 2015 verscheen het debuut album ‘Pulses of Pleasure’.

De weg van Evil Invaders lijkt geplaveid, zeker nadat de band een stabiele line up kreeg rond zanger / gitarist Joe Van Audenhove. In 2017 verscheen het album ‘Feed Me Violence’ en in 2019 het eerste live album en de band lijkt niet meer af te stoppen. Evil Invaders staat garant voor een dosis speed metal waar de energie van afspat en is daarmee een welkome gast op Metal Experience Fest 3.

Met het Belgische Carnation hebben we weer een stevige death metal band weten te strikken voor Metal Experience fest 3. Carnation is ontstaan in 2013 en twee jaar later verscheen met ‘Cemetery of the Insane’ de eerste EP. Daarna ging het snel. De band tekende bij Season of Mist en dit resulteerde in het geweldige debuut album ‘Chapel of Abhorrence’. Met stevige nummers als ‘Sermon of the dead’ en het lekkere snelle ‘Plaguebreeder’ weet Carnation te overtuigen met old school death metal die zijn weerga niet kent. De band bracht vorig jaar het album ‘Where Death Lies’ uit en bevestigde daarmee de kwaliteit en stabiliteit van de band. Carnation is een band om naar uit te kijken op 6 november.

Cyclone maakt het kwartet Belgische bands compleet en zo kunnen we spreken van een heuse “Belgian Assault” op Metal Experience Fest 3. De Vlaamse thrashers bestaan sinds 1981 en brachten vijf jaar later het debuut album ‘Brutal Destruction’ uit. Het laatste wapenfeit van Cyclone stamt uit 1990, toen de opvolger ‘Inferior to None’ in een veel te kleine oplage verscheen door financiële problemen van het label. Het jaar 1993 betekende het einde van Cyclone, maar sinds 2019 zijn de Vlaamse Brabanders weer actief en doet de band een grote bijdrage aan de “old school metal vibe” op Metal Experience Fest 3.

Het Antwerpse BARK is eind 2014 ontstaan uit de as van Rock N’ Roll band Aguardente. Drummer Ward Van der Straeten en gitaristen Rui Da Silva en Martin Furia (Destruction, Furia) begonnen te jammen en legden de basis voor een nieuwe band. Zanger Ron Bruynseels (ex-Hard Resistance) en bassist Jorn Van der Straeten (ex- Your Highness) sloten zich snel aan en maakten de line-up compleet. Na de gelijknamige EP in 2015 verscheen een jaar later het debuut album ‘Voice of Dog’. De geweldige opvolger ‘Like Humans Do’ liet niet lang op zich wachten en verscheen in 2017. Na een line up wisseling, Rui Da Silva maakte plaats voor Toon Huet (ex-Bliksem, Furia), bracht BARK in 2020 de derde langspeler uit genaamd ‘Written In Stone’. Deze plaat kunnen we het opus magnum van BARK noemen, ‘Written In Stone’ is een meer gebalanceerd en volwassen album, de ongekende agressie in de vocalen van zanger Ron Bruynseels en de inbreng van nieuwkomer Toon Huet maken dat BARK een geheel eigen geluid heeft gecreëerd.

De Nederlandse death metal band Graceless was de eerste band die wij bekend mochten maken. De Leidenaren wisten te verassen met het debuut album ‘Shadowlands’ en speelde daarna volle bak op het eerste Metal Experience Fest. Eind maart vorig jaar verscheen de opvolger ‘Where Vultures Know Your Name’ en met dit album deed de band wederom de death metal wereld verbazen, een album dat op veel jaarlijstjes in de bovenste regionen eindigde. Old school death metal zoals het hoort, of in ieder geval zo als wij het graag horen. We zijn dan ook bijzonder blij dat wij onze Leidse vrienden van Graceless voor een tweede keer op ons feest mogen verwelkomen.

Ten Ton John is een sterk opkomende metal band uit de regio Zuid-Holland en is opgericht eind 2017. De band wisselt pompende groovende drum -en gitaarpartijen af met scherpe thrashy riffs en grunts met catchy zangpartijen en laat zich vergelijken met het oude Machine Head en Gojira. Gek genoeg heeft de band nog geen release achter de naam staan, waar de band via het YouTube kanaal tal van professioneel ogende video’s uitbracht. Bekijk en beluister de video’s van nummers als ‘Stand my Ground (Turn the Tide)’, ‘I am the Enemy’ of de meeste recente ‘Down’, en je begrijpt waarom Ten Ton John een uitnodiging heeft ontvangen voor de Metal Experience Fest 3.

Het uit Heerhugowaard afkomstige Hallowed Fire hebben we al eerder aangekondigd. De heavy thrash metal band won, zonder twijfel, de band battle van 2019 in Rockcafé Lazarus en verdiende daarmee een plek op Metal Experience Fest 3. Bovendien bracht de band in januari vorig jaar een verdienstelijke opvolger van de eerste EP ‘Decade of Darkness’. Luister naar het nieuwste schijfje ‘Pillars of Lies’ en je begrijpt precies waarom deze band het bal mag openen op het derde Metal Experience Fest.

Behalve acht geweldige bands is er natuurlijk uitgebreid de mogelijkheid om jouw favoriete bandshirts of aanverwante artikelen te kopen. Daarnaast staat weer een DJ die met veel enthousiasme jouw favoriete platen draait in de recent verbouwde foyer van Gebr. de Nobel.

Metal Experience Fest 3

Zaterdag 6 november vanaf 17:00

  1.                                                                     Foyer open vanaf 15:00

Gebr. de Nobel

Marktsteeg 4-8, Leiden

Kaarten bestel je hier!