Vooruitblik Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2021

Op 13 t/m 15 augustus vindt het dertiende Alcatraz Hard Rock & Metal Festival plaats aan de Lange Munte in Kortrijk. Een geweldig festival dat plaats biedt aan 15:000 metal liefhebbers en waar de bands op drie podia worden aangeboden. Wie niets ziet in het massale als Graspop of Hellfest doet er goed aan dit festival te overwegen.

De line-up is, in tegenstelling tot de beoogde 2020 versie, gewijzigd en met name de Amerikaanse bands zijn door de corona crisis het slachtoffer geworden voor deze editie. Glorieuze winnaars zijn daarentegen de Belgische bands met bijna 40 namen op het affiche uit het heden en verleden. Met old school namen als o.a. Ostrogoth, Killer en Cyclone worden liefhebbers van de jaren ’80 bedient. Meer recentere krakers als Evil Invaders, BARK en Wiegedood geven acte de préséance naast namen als Amenra, Stake en Channel Zero waarmee de Belgische metal wereld in al haar facetten aan bod komt.

Ook de Europese afvaarding is er één om van te smullen met de o.a. symfonische metal band Epica, zwarte en duistere metalen van Cradle Of Filth en de Duitse thrashers van Kreator die op de main stage de dagen zullen afsluiten. Verdere opvallende namen zijn de death metal bands At The Gates, Dark Tranquility, Hypocrisy en Bendiction maar ook andere genres komen aan bod. Wat te denken van de thrashers van Vio-Lence , Artlillery en Destruction of het black metal geweld van Marduk, Emperor en Necrophobic.

De organisatie van Alcatraz heeft in deze bizare tijden een geweldige line-up weten neer te zetten en de perfecte sfeer en locatie gegeven, is het bijkans onmogelijk om dit feestje af te slaan. Meer informatie omtrent kaarten en verblijfplaatsen vindt je hier

Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2021

13 t/m 15 augustus

Lange Munte, Kortrijk