Jouw Dosis Dynamiet

‘Stay Hungry’ werd uitgebracht op 10 mei 1984, en viert vandaag het 37 jarig bestaan. Twisted Sister ging na de release op tour en deed in 1984 ook Nederland aan met de thrash metal band Metallica als hoofdprogramma. Het album bevat de twee meest bekende nummers van de band, ‘We’re Not Gonna Take It’ en ‘I Wanna Rock’ en mede door deze singles werd het album een succes, ‘Stay Hungry’ kreeg multi-platina status in de VS met een omzet van meer dan 3.000.000 exemplaren.

De Amerikaanse glam metal band Twisted Sister is ontstaan in 1973 en het duurde tot 1982 voordat de band het debuut album ‘Under the Blade’ uitbracht. De opvolger ‘You Can’t Stop Rock ‘n’ Roll’ (1983) deed de populariteit van de band groeien, maar het was het derde album ‘Stay Hungry’ dat de band definitief op de kaart zette.

Hoewel de 66 jarige frontman Dee Snider nog steeds solo actief is, stopte Twisted Sister in 2016 en besluite de band de carrière met een laatste Europees optreden op het Belgische Alcatraz Hard Rock & Metal Festival. De Dosis Dynamiet die wij voor vandaag voor jou gekozen hebben is de derde single van het album…

The Price