Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Rockcafé Lazaru’s Live!

Op zaterdag 18 mei presenteren wij met Thoughtless en Myth of Origin weer een tweetal aantrekkelijke bands in Rockcafé Lazaru’s. Het Noord Brabantse Myth of Origin bijt het spits af met een stevige pot metal, waarna het Noord Hollandse Thoughtless de avond afsluit met een aanstekende mix van heavy en thrash metal. Kom uit je stoel en toon je smoel in het gezelligste Rockcafé van Leiden.

Myth of Origin

Door de duisternis en heaviness van verschillende soorten metal te combineren met de toegankelijkheid van popmuziek, is Myth of Origin een vijfkoppige kracht om rekening mee te houden! Myth of Origin werd opgericht in 2018, met de ambitie om de donkere en hardere kant van muziek te verkennen. Invloeden zijn bands als Spiritbox, Ghost, Amon Amarth, While She Sleeps, maar ook diverse andere soorten muziek. Dit resulteerde in 2019 in de debuut-EP ‘Rites of Passage’. Sindsdien groeide de ambitie alleen maar en in 2023 verscheen hun album ‘Sane Asylum’ met veel lovende kritieken. Het album, opgenomen en geproduceerd door Daan Janzing (Maiden United, My Favorite Scar en anderen), toont de veelzijdigheid en unieke benadering van metalmuziek van Myth of Origin. Wees voorbereid op het ervaren van Myth of Origin!

Thoughtless

Thoughtless bestaat sinds eind 2015 en is opgericht door Axel Dullemont en Ivo Smits. De Noord Hollandse band brengt een mix van heavy metal met een flinke dosis aan thrash metal invloeden. Thoughtless is geen onbekende meer in Leiden. Na het uitbrengen van de verdienstelijke EP ‘Imperfection’ in 2019, speelde de band immers op het eerste Metal Experience Fest in Nobel in Leiden. De band kende vervolgens met het plotseling wegvallen van gitarist Ivo Smits een tegenslag die zijn weerga niet kent. Anno 2024 laat Thoughtless weer van zich horen en dat is reden genoeg om de band weer eens naar Leiden te halen. Verwacht lekkere pakkende songs gedragen door de sterke vocalen van de energieke frontvrouw Rebecca Hartog. Een pakket dat garant staat voor een avondje headbangen in Leiden.