Jouw Dosis Dynamiet

Slayer’s Christ Illusion viert 15-jarig bestaan

Op 8 augustus 2006 verscheen ‘Christ Illusion’, het tiende studio album van de Amerikaanse thrash metal band Slayer. Het was het eerste album sinds ‘Seasons in the Abyss’ (1990) van de band met alle 4 de originele leden in de gelederen.

Het artwork, gemaakt door Larry Carroll, van het album, dat een verminkte Christus afbeeldt, leidde tot controverse en er werd tevens een alternatieve hoes uitgegeven. De tekstuele thema’s op het album behandelen terrorisme, oorlogvoering en religie, en lokten kritiek uit van conservatieve groepen. Het nummer ‘Jihad beschrijft de aanslagen van 11 september vanuit het oogpunt van een van de terroristen, het nummer ‘Cult’ draait om King’s perceptie van gebreken in de Amerikaanse religie en ‘Consfearacy’ beschrijft de haat tegen de regering.

‘Christ Illusion’ werd uitgebracht door American Recordings / Warner Bros. Records en oogstte succes, al in de eerste week van uitgave verkocht het album 62.000 exemplaren in de Verenigde Staten. Jouw dosis dynamiet van vandaag is het nummer…

Jihad