Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Rockcafé Lazaru’s Live!

Op vrijdag 19 juli presenteren wij een avondje thrash metal in het gezelligste Rockcafé van Leiden. Met Chaos Unleashed worden we getrakteerd op een portie rauwe thrash metal en de bekende gezichten van Remain Untamed sluiten de avond af met hun crossover thrash geweld. Een avondje om eens flink de beuk erin te gooien in Rockcafé Lazaru’s.

Chaos Unleashed

Chaos Unleashed is opgericht door Marcus en Rob eind 2019, heren bekend van bands als Sad Iron, Yaotzin, Jackal, Dominion, In Ruins en Angus. Door de Covid Pandemie was het erg lastig om muzikanten te vinden en audities te houden, maar dat weerhield de heren er niet van om nummers te schrijven. Nog voordat de band compleet was waren er 5 nummers volledig klaar om te spelen. Inmiddels is in Sander Spoor een drummer gevonden en zijn de eerste nummers digitaal te beluisteren op Souncloud. Verder is Chaos Unleashed druk met het schrijven van songs voor een eerste fysieke release. Verwacht lekkere rauwe thrash metal met als referentie bands als Sodom, Kreator en Exodus.

Remain Untamed

Het Haarlemse Remain Untamed is geen onbekende meer in de Leidse regio. Deze band is ontstaan in 2016, min of meer uit de asresten van cultband Brutal Obscenity, en bracht inmiddels twee EP’s uit. In 2018 verscheen het gelijknamige schijfje en in 2021 werd met de EP ‘New World Order’ een meer gepolijst geluid geboden, met iets meer thrash-invloeden. Tijdens optredens in Lazaru’s tijdens de 3 oktoberfeesten en shows in Nobel weet de band altijd weer te vermaken en brengt het de crossover thrash met een flinke dosis energie. Eerder dit jaar werden we allen opgeschrikt door het plotse overlijden van gitarist Hans Hostile die op veel te jonge leeftijd afscheid nam van het aardse bestaan, natuurlijk heeft dit er flink ingehakt bij de band en heeft het even geduurd voordat we weer iets van de band hoorden. Inmiddels is gitarist Roy van Duijn, bekend van o.a. Egghead, toegevoegd aan Remain Untamed en worden de eerste shows bekend gemaakt. Een goed moment om de band weer naar Leiden te halen om Rockcafé Lazaru’s weer eens op zijn kop te zetten!