Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Release The River + Black Rabbit + Beyond The Pale | Nobel Leiden

Op vrijdag 27 september staat er een sterke Nederlandse package op het podium van Nobel in Leiden. De Leidse blackened death metal band Release The River presenteert deze avond het debuut album ‘Virtues Of The Vile’ en krijgt support van de Apeldoorns death / thrash metal band Black Rabbit en de Utrechtse death metal band Beyond The Pale. Deze avond krijgt alle support van Metal Experience en is er één om niet te missen.

Release The River

Release The River is in 2019 ontstaan uit de asresten van de succesvolle technische death metal band Illusionless. In 2022 verraste Release The River de metal gemeenschap met de release van de EP ‘Spirit Corrupt’. Een portie sterke blackened death metal waarmee de band direct hoge ogen gooide. Met optredens als op Metal Experience Fest 4 en de eerste editie van The Rock Circus liet de band zich direct zien met sterke en strakke shows met een overtuigende podium presentatie. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk voor Release The River, op 27 september verschijnt het debuut album ‘Virtues Of The Vile’. Getuige de onlangs verschenen eerste single ‘Enthralled’ belooft dit album weer een nieuwe mijlpaal te vormen in de nog korte historie van de band. Als Leidse band vier je mijlpalen in de geweldige zaal van Nobel, zet vrijdag 27 september in jouw agenda en vier dit feest mee.

Black Rabbit

Als support zien nog een bekende naam. De death / thrash metal band Black Rabbit is ook geen onbekende in de Leidse regio. De band uit Apeldoorn is ontstaan in 2014 en bracht de eerste EP ‘Warren of Necrosis’ uit in 2020. De release van het overtuigende debuut album ‘Hypnosomnia’ was een gamechanger en zorgde voor een sterk groeiende populariteit en net als Release The River volgde optredens op Metal Experience Fest 4 en de eerste editie van The Rock Circus. Black Rabbit weet indruk te maken met de live optredens, met tomeloze energie brengt de band de razende death / thrash metal met een overweldigende podium presentatie. Wanneer je wat te vieren hebt, dan nodig je Black Rabbit uit.

Beyond The Pale

De Utrechtse death metal band Beyond the Pale is ontstaan in 2020 en kende in 2022 een enorme tegenslag met het overlijden van mede oprichter Jeroen van Donselaar tijdens een optreden bij dB’s. Gedreven door tegenspoed bracht de band eerder dit jaar de eerste EP ‘Monument in Time’ uit. Furieuze death metal met niets ontziende vocalen van Janneke de Rooy. Met voormalige leden bekend van bands als Martyr, Disquiet en Downcast Collision uit de Utrechtse scene herbergt Beyond the Pale een berg aan ervaring en dat zal live zeker blijken. Beyond the Pale is rauw en tegendraads en zij zullen het vuurtje eens flink opstoken op 27 september in Nobel.

𝗣𝗿𝗮𝗸𝘁𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗶𝗻𝗳𝗼:

🗓️ vrijdag 27 september 2024

🚪 Deuren open om 19:00

📍 Kleine Zaal

🎫 Regular Ticket: € 12,50

🎫 Last Minute Ticket: € 15,-