Jouw Dosis Dynamiet

Pestilence viert 30 jarig jubileum ‘Testimony of the Ancients’

‘Testimony of the Ancients’ is het derde album van de Nederlandse death metal band Pestilence en viert vandaag het 30 jarig jubileum. Het album werd uitgebracht op 6 september 1991 via Roadrunner Records.

Pestilence had in 1991 iets te bewijzen. De eerste twee platen ‘Malleus Maleficarum’ (1988) en ‘Consuming Impulse’ (1989) waren populaire albums die het ook internationaal goed hadden gedaan. Na het vertrek van voormalig bassist / vocalist Martin van Drunen nam gitarist Patrick Mameli de zang over. Mameli stuurde de band naar een meer melodieuze en technische benadering, waarbij hij min of meer voortborduurde op het death metal geluid van de voorganger ‘Consuming Impulse’.

Anno 2021 horen we nog steeds nummers van het album voorbij komen ‘The Secrecies of Horror’, ‘Stigmatized’ en de absolute kraker ‘Twisted Truth’ staan bijna standaard in de setlist van Pestilence. Naar verluidt staat 2022 in het teken van 30 jaar ‘Testimony of the Ancients’ en wordt het album integraal gespeeld. Eerst zal de band zijn opwachting maken als headliner op  Metal Experience fest 3  en daar kijken wij natuurlijk naar uit. Luister hier naar….

Twisted Truth