Nieuwe namen voor Headbangers Parade

Headbangers Parade is een nieuw metal festival dat op 21 mei zal plaatsvinden in Klokgebouw Eindhoven. Eerder werden o.a. al headliner Architects en TesseracT bekendgemaakt, vandaag volgen twee nieuwe namen. Lees hier het persbericht.

Sleep Token en Molybaron zijn toegevoegd aan de line-up

Op 10 januari zijn de eerste namen bekend gemaakt van het gloednieuwe metalfestival Headbangers Parade dat op 21 mei zal plaatsvinden in Klokgebouw Eindhoven. Met een exclusieve Benelux show van headliner Architects en een exclusieve Nederlandse show van TesseracT valt het festival direct op. Ghøstkid, de band van voormalig Eskimo Callboy lid Sabastian ‘sushi’ Biesler, zal voor het eerst in Nederland optreden; een primeur dus. Als laatste stond Belgisch trots Stake op de eerste aankondiging.

Vandaag worden hier twee namen aan toegevoegd; namelijk de Iers-Franse band Molybaron en het gemaskerde Sleep Token uit Engeland. Beide bands zijn moeilijk in stijl te vangen.

Molybaron

Molybaron heeft met nummers als ‘Animals’ en ‘Lucifer’ behoorlijk veel aandacht gekregen van de internationale pers. Beide nummers staan op het nieuwe album ‘The Mutiny’.

“Het meest voorkomende dat ik lees als critici onze muziek beschrijven, is dat ze ons moeilijk in een genre plaatsen: is het rock, is het metal, progressive metal, groove metal?” stelt zanger Kelly. “Nou, eigenlijk geloof ik dat het al het bovenstaande is.”

Sleep Token

Kerrang.com zegt over Sleep Token “het is alsof we naar James Blake luisteren die is opgegroeid met Slipknot”. Een prima vergelijking want Sleep Token is een eigenzinnige pianist in het bezit van een diepe emotionele stem. Door de maskers heeft de band een zeer opvallend en geheimzinnig voorkomen. Het geluid is met vlagen bombastisch, kent scheurende gitaren, maar is ook emotioneel beladen.

Met de toevoeging van deze twee namen is de teller op 6 gekomen. Het festival verwacht 9 tot 10 bands te kunnen presenteren. Een mooi aantal voor een ééndaags festival. De komende weken mogen we dus nog 3 tot 4 bands verwachten. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 59 euro en bestel je hier.

De line-up bestaat nu uit:
Architects
Tesseract
Sleep Token
Ghøstkid
Stake
Molybaron