Nieuwe headliner Metal Experience Fest 3.

Om welbekende redenen heeft MEF 3 in 2020 geen doorgang kunnen vinden, maar het goede nieuws is dat Metal Experience Fest 3 dit jaar gewoon door kan gaan en dat de Gebr. de Nobel zonder beperkingen op 18 september de deuren opent. De versoepelingen in Nederland gelden echter nog niet overal in de wereld zodat we nog wel last hebben van de naweeën van de pandemie. Dit zorgt ervoor dat we de eerder aangekondigde line-up helaas niet hebben kunnen handhaven.

Het hing al een tijdje in de lucht, maar Sanctuary komt niet naar Europa dit jaar. Door het uitvallen van verschillende optredens in andere landen vallen er gaten in het drieweekse toerschema waardoor het niet langer rendabel is om naar Europa te komen. Dit betekent dat ook Halcyon Way van de poster verdwijnt, maar beide bands zijn inmiddels bevestigd voor Metal Experience Fest 4 dat op 3 september 2022 plaatsvindt!

De headliner voor deze jaargang hebben we gevonden in Pestilence. De progressieve death metal band behoeft eigenlijk geen nadere introductie. Na het debuutalbum ‘Malleus Maleficarum’ in 1988 verschenen er met ‘Consuming Impulse’ en ‘Testimony of the Ancients’ twee tijdloze albums. Na een tweetal onderbrekingen is Pestilence sinds 2016 weer volop aan de bak en verscheen na ‘Hadeon’ in 2018 onlangs het zevende studio album ‘Exitivm’.

Voor de nieuwe plaat heeft opperhoofd Patrick Mameli weer een volledig Nederlandse line-up geformeerd. Allereerst was daar de sterke gitarist Rutger van Noordenburg, die de band kwam versterken in 2019. Met Bleeding Gods en Shinigami was Rutger overigens ook al te bewonderen op het allereerste Metal Experience Fest. Later dat jaar werd bekend dat ook Joost van der Graaf (o.a. ex-Dew-Scented, ex-I Chaos) zich bij Patrick Mameli zou voegen en afgelopen jaar voegde drummer Michiel van der Plicht (o.a. Carach Angren (live), ex-God Dethroned) zich bij Pestilence. De nieuwe plaat wordt alom goed ontvangen en met de traditionele oude krakers zal Pestilence een set om van te smullen afleveren in Leiden.

Voor meer informatie check onze Facebook pagina of de site van Gebr. de Nobel. Kaarten voor Metal Experience 3 koop je hier

 

 

Let op! Reeds gekochte tickets zijn geldig voor de editie van 2021.

Wij vinden het ook erg jammer dat wij het concert van Sanctuary moeten uitstellen, maar we rekenen op jullie begrip in deze tijd! MEF wordt zoals altijd een feestje om niet te missen. Mocht je alsnog verhinderd zijn op deze datum of niet willen afreizen na noodzakelijke aanpassingen in het programma, mail ons dan via publiciteit@gebrdenobel.nl

Metal Experience Fest 3

Zaterdag 18 september

Gebr. de Nobel, Leiden