Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Nieuwe datum en nieuwe namen voor Metal Experience Fest 3.

Door de aanhoudende perikelen rond het virus en de beperkingen opgelegd van uit de overheid hebben wij, zoals al eerder vermeld, Metal Experience Fest 3 opnieuw moeten verschuiven en helaas heeft dit ook consequenties gehad voor de line up.

Het goede nieuws is dat we een nieuwe datum hebben gevonden voor Metal Experience Fest 3. Op zaterdag 6 november zal het festival plaatsvinden in Gebr. de Nobel in Leiden. Zoals gezegd, helaas kunnen niet alle bands mee op deze datum, en zo hebben Insanity Alert en Crisix aangegeven andere verplichtingen te hebben. Als vervanger hebben we de Antwerpse metal formatie BARK en hiermee maken wij het Belgische kwartet vol. De Nederlands metal band in opkomst, Ten Ton John, maakt de line up compleet.

Het Antwerpse BARK is eind 2014 ontstaan uit de as van Rock N’ Roll band Aguardente. Drummer Ward Van der Straeten en gitaristen Rui Da Silva en Martin Furia (Destruction, Furia) begonnen te jammen en legden de basis voor een nieuwe band. Zanger Ron Bruynseels (ex-Hard Resistance) en bassist Jorn Van der Straeten (ex- Your Highness) sloten zich snel aan en maakten de line-up compleet. Na de gelijknamige EP in 2015 verscheen een jaar later het debuut album ‘Voice of Dog’. De geweldige opvolger ‘Like Humans Do’ liet niet lang op zich wachten en verscheen in 2017. Na een line up wisseling, Rui Da Silva maakte plaats voor Toon Huet (ex-Bliksem, Furia), bracht BARK in 2020 de derde langspeler uit genaamd ‘Written In Stone’. Deze plaat kunnen we het opus magnum van BARK noemen, ‘Written In Stone’ is een meer gebalanceerd en volwassen album,  de ongekende agressie in de vocalen van zanger Ron Bruynseels en de inbreng van nieuwkomer Toon Huet maken dat BARK een geheel eigen geluid heeft gecreëerd. Luister hier naar de eerste single van het album ‘I’m a Wreck’.

Ten Ton John is een sterk opkomende metal band uit de regio Zuid-Holland en is opgericht eind 2017. De band wisselt pompende groovende drum -en gitaarpartijen af met scherpe thrashy riffs en grunts met catchy zangpartijen en laat zich vergelijken met het oude Machine Head en Gojira. Gek genoeg heeft de band nog geen release achter de naam staan, waar de band via het YouTube kanaal tal van professioneel ogende video’s uitbracht. Bekijk en beluister de video’s van nummers als ‘Stand my Ground (Turn the Tide)’, ‘I am the Enemy’ of de meeste recente ‘Down’, en je begrijpt waarom Ten Ton John een uitnodiging heeft ontvangen voor de Metal Experience Fest 3.

Met de eerder bekend gemaakte namen als headliner Pestilence, het Belgische trio Evil Invaders, Cyclone en Carnation en de Nederlandse bands Graceless en Hallowed Fire staat er op 6 november een knappe en gevarieerde line up. Waar is het feestje? Op 6 november 2021 in Gebr. de Nobel te Leiden. 

Nog geen kaart voor Metal Experience Fest 3? Bestel dan snel hier jouw kaart!

Reeds gekochte kaarten:

Wij vinden het ook erg jammer dat wij  Metal Experience Fest 3 wederom moeten uitstellen, maar we rekenen op jullie begrip in deze tijd! MEF wordt zoals altijd een feestje om niet te missen. Mocht je alsnog verhinderd zijn op deze datum of niet willen afreizen na noodzakelijke aanpassingen in het programma, je ontvangt vandaag een e-mail met informatie omtrent het retourneren van jouw reeds gekochte kaart. 

Metal Experience Fest 3

Zaterdag 6 november

Gebr. de Nobel, Leiden