Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Nederlandse Metal Legendes Martyr kondigen nieuw studio album aan

De metalscene bevindt zich in een verdrietige rouwperiode. De traditionele heavy metal bands leggen steeds meer het bijltje erbij neer. Menig grondlegger van het genre heeft inmiddels het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld. De voorvechters die intussen zijn gesneuveld in hun strijd voor pure heavy metal bivakkeren in Walhalla en worden vanaf de verrotte aarde als helden vereerd.

Een overgrote meerderheid aan Tachtiger jaren bands dat de tand des tijds wél heeft doorstaan is niet in staat gebleken om nog steeds overtuigende albums uit te brengen. Andere acts hebben inmiddels hun zoveelste afscheidstournee aangekondigd. Bands die vroeger geadoreerd werden zijn helaas inmiddels geen schim meer van zichzelf…

Vandaag de dag zijn er bijna geen metal acts die nog vaandeldragers zijn van de conventionele metal. Maar er is nog hoop voor de toekomst! De leden van de gerenommeerde Utrechtse band MARTYR reisden afgelopen tijd door tijd en ruimte ter voorbereiding van hun nieuwe album, dat de opvolger is van hun inmiddels roemruchte ‘Live In Japan’ plaat, die in 2019 uitkwam.

Gedurende de 40 jaar van haar bestaan heeft Martyr altijd gevochten tegen onorthodoxe stijlen als nu-metal, screamo of slam death metal. MARTYR was, is en zal altijd een band blijven waar het publiek blind (en doof) op kan vertrouwen als het aankomt op een solide pot heavy / speed / thrash metal.

Markeer 24 februari 2022 met in je agenda. Die dag brengen de vijf metalen krijgers hun vijfde studio album getiteld ‘Planet Metalhead’ uit. Het album wordt door het Nederlandse label Pt78 Records wereldwijd uitgebracht in verschillende formaten en in verschillende bundels. Hiervoor is Pt78 Records verschillende strategische allianties aangegaan met onder meer No Dust Records (NL), Rock Stakk Records (Japan), Animated Insanity Records (U.S.A.) en Classic Metal Records (Zuid Amerika).

‘Planet Metalhead’ tracklist:

01: ‘Raise Your Horns, Unite!’
02: ‘Demon Hammer’
03: ‘Children Of The Night’
04: ‘Fire Of Rebellions’
05: ‘No Time For Goodbyes’
06: ‘Metal Overdrive’
07: ‘La Diabla!’
08: ‘Diary Of A Sinner’
09: ‘Church Of Steel’
10: ‘Wings In A Darkened Soul’

 ‘Planet metalhead’ release show / 40 years anniversary show:March 12th 2022, De Helling / Utrecht (The Netherlands)

Ticketlink

 

De 10 nummers laten een verscheidenheid aan gepassioneerde oorgasmes horen die stevig geworteld zijn in de jaren Tachtig edoch een moderne twist en dito productie hebben gekregen. Middels dit album laat Martyr blijken dat zij sterker materiaal dan ooit hebben geschreven en dat zij nog niks aan relevantie hebben ingeboet. De voorverkoop voor het album is begonnen.

Om alvast een idee te krijgen van wat je te wachten staat op 24 februari 2022 bracht Martyr al een drietal singles uit. Luister hier alvast naar ‘Raise Your Horns, Unite!’, ‘Fire Of Rebellions’ en ‘No Time For Goodbyes’