Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Metal Experience Fest Pre Party

Voordat het zaterdag 6 november Metal Experience Fest 3 los gaat in de Gebr. de Nobel gaan we eerst een feestje bouwen in Rockcafé Lazaru’s. Op vrijdag 5 november spelen vier bands die 40 minuten lang hun kunsten vertonen en muziek brengen in uiteenlopende genres van crossover thrash, deaththrash, melodieuze death en hardrock. Zorg dat je erbij bent in het gezelligste Rockcafé van Leiden. Met remain Untamed, Black Rabbit, SkaldGrim en Rebelstar kun je na de vrijdagmiddag borrel direct aanschuiven. Eerste band start 19:30, de toegang is gratis, dus dat kan je niet weerhouden…

Eerste band die we bekend hebben gemaakt voor de Metal Experience Fest Pre Party is Black Rabbit uit Apeldoorn. De band is ontstaan in 2014 en opgericht door Jelle en Hidde omdat beide heren het tekort aan metal bands uit Apeldoorn wilden compenseren. In 2019 voegde de Hagenees en drummer Max Hendriks zich bij de band en de eerste EP ‘Warren of Necrosis’ werd in 2020 een feit. Datzelfde jaar werd bassist Martin Jaramillo en zanger Nino Thomas toegevoegd aan de line-up met als resultaat de single ‘Taken By The Devil’. De death / thrash metal band Black Rabbit gaat er lekker op los beuken op 5 november in Rockcafé Lazaru’s en gezien het feit dat de band bezig is met nieuwe opnames zullen we naar waarschijnlijkheid ook verrast worden met nieuw materiaal….

Met veel plezier kondigde we ook de tweede band aan voor de Metal Experience Pre Party aan. Op vrijdag 5 november zal het Haarlemse vijftal Remain Untamed Rockcafé Lazaru’s in één moshpit doen veranderen. De band viert dit jaar het vijf jarige jubileum en bestaat uit ex-leden van Skeletons Of Society (S.O.S.), Egghead, T.C.F. en Brutal Obscenity. Remain Untamed bracht in de begin dagen een mix van o.a. D.R.I., Sick Of It All en S.O.D. covers gecombineerd met covers uit het muzikale oeuvre van het verleden op het podium. In 2018 bracht deze crossover / thrash band de eerste titelloze EP uit met louter eigen composities. De zeer geslaagde eerste release heeft inmiddels een vervolg gekregen van een EP die de naam ‘New World Order’ heeft meegekregen en ook deze krijgt goede recensies.

Als derde naam voor de Metal Experience Pre Party hebben we gekozen voor het Overijsselse SkaldGrim. De vijfkoppige formatie, vernoemd naar naar de bloeddorstige Noorse godheid Skald en zijn krijgers, brengen ons geïnspireerde melodieuze death metal. Met grimmige verhalen uit de Noord Europese windstreken die tot leven komen en soms visueel worden door de inzet van strijdende krijgers. SkaldGrim legt daarmee de link naar de vroege middeleeuwse tijdgeest. Wie echter een folkloristisch uitstapje verwacht komt bedrogen uit, het sympathieke heren-gezelschap uit het oosten van het land maakt gewoon melodieuze death metal overgoten met melodieën en zij doen dat inmiddels al meer dan 10 jaar.

De Nederlandse hard rock band Rebelstar is de laatste naam die we bekend kunnen maken voor de Metal Experience Fest Pre Party. De band, ontstaan in 2008, bracht in 2010 het debuut album ‘Permanent Disaster’ uit en in 2014 de opvolger ‘Rebelstar II’. De afgelopen jaren was het vrij rustig rond de band, maar dit was niet om dat ze stil zaten. Rebelstar was namelijk op tour met The United Voices Of Rock met de Nederlandse zangers Jan van Feggelen (Bodine), Robert Soeterboek (Highway Chile), Stan Verbraak (Helloïse) en Leon Goewie (Vengeance). Vorige maand verscheen er met ‘Fast and Furious’ weer een single als voorloper van een aanstaande EP. Luister hier alvast naar de heerlijke nieuwe single en zorg dat jij er bij bent op vrijdag 5 november in Rockcafé Lazaru’s.

Hiermee hebben we een mooie gevarieerde line up te weten te realiseren en zo zal zal Rockcafé Lazaru’s op vrijdag 5 november net als in 2019 weer uit zijn voegen barsten. Een goede opkomst is van belang, daar ons favoriete rockcafé, net als de overige horeca en evenementen sector, harde klappen heeft gekregen door de COVID perikelen. Zorg dat jij er bij bent, drink gezellig een paar pilsje met ons mee en geniet van de geweldige bands. Eén van de bands zal worden uitverkozen voor Metal Experienxe Fest 4, dat op 3 september 2022 in Gebr. de Nobel plaats zal vinden met o.a. Sanctuary en Halcycon Way.

Verder rest ons de dank aan alle bands die zich hebben aangemeld voor deze Pre Party. we zijn jullie niet vergeten!

Metal Experience Fest Pre party

Vrijdag 5 november

Rockcafé Lazaru's, Nieuwe Beestenmarkt 32 te Leiden

Metal Experience Fest 3

Zaterdag 6 november

Gebr. de nobel, Marktsteeg 4-8 te Leiden

Kaarten koop je hier