Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Metal Experience Fest 4 - The Heavyweight Light Edition

Door aanhoudende logistieke problemen is Sanctuary, onze headliner van Metal Experience Fest 4, helaas weer een jaar doorgeschoven. Wij hebben in de tussentijd niet stil gezeten en er alles aan gedaan om vervangende bands naar Leiden te halen plus het programma aan te dikken met vette extra’s. Ondanks het gemis van bepaalde namen, willen wij jullie alsnog een heel heavy festival bieden in de grote zaal en foyer.

Al eerder hebben we de namen Release The River, Black Rabbit en Martyr bekend gemaakt en daar voegen we nu twee namen aan toe. De Nederlandse hardrock band Rebelstar is de eerste. De band, ontstaan in 2008, bracht in 2010 het debuut album ‘Permanent Disaster’ uit en in 2014 de opvolger ‘Rebelstar II’. De afgelopen jaren was het vrij rustig rond de band, maar dit was niet om dat ze stil zaten. Rebelstar was namelijk op tour met The United Voices Of Rock met de Nederlandse zangers Jan van Feggelen (Bodine), Robert Soeterboek (Highway Chile), Stan Verbraak (Helloïse) en Leon Goewie (Vengeance). Vorig jaar stond de band al verdienstelijk op de Pre Party en dat optreden zorgde ervoor dat we de band hebben uitgenodigd voor Metal Experience Fest 4.

Een andere naam die we hebben toegevoegd aan de line up van The Heavyweight Light Edition is die van Dead Head. Deze Nederlandse thrash metal band behoeft eigenlijk geen introductie. Dead Head is ontstaan in 1989 en bracht inmiddels zes albums uit. Het laatste album ‘Slave Driver’ verscheen eerder dit jaar en is een absolute beuker. Met zanger / bassist Ralph de Boer weer terug in de band barst de nieuwe plaat weer van de agressieve songs die je uitnodigen voor een moshpit.

Martyr
Dead Head
Rebelstar
Black Rabbit
Release the river

+ metal café met dj’s en extra verrassingen!

Deur open: 15:00
Ticket voorverkoop: 15,00 (incl. servicekosten)
Ticket vanaf aanvang festival: 17,50 (incl. servicekosten)
Nb. Wij hebben alleen online kaartverkoop dus er zijn geen fysieke tickets te koop aan de deur.

Metal Experience Fest 5 met Sanctuary, Halcyon Way e.a.
Kaartkopers die al een ticket hadden voor de large-editie behouden hun ticket voor de volgende editie op 23 september 2023 met o.a. Sanctuary, Halcyon Way en meer! Tickets voor de editie met Sanctuary zijn helaas niet geldig voor deze ’22-editie! De kaarten voor 3-9-22 zijn vanaf nu online te koop. Excuses voor het ongemak.

Metal Experience Fest 4 – The Heavyweight Light Edition
Zaterdag 3 september vanaf 15:00 
Gebr. de Nobel
Marktsteeg 4-8, Leiden
Kaarten bestel je hier!