Jouw Dosis Dynamiet

‘Kill ‘Em All’ is het debuut studio album van de Amerikaanse thrash metal band Metallica en viert vandaag het 38-jarig bestaan. Het album werd uitgebracht op 25 juli 1983 via onafhankelijke label Megaforce Records. Metallica begon met het spelen van shows in lokale clubs in Los Angeles. Ze namen verschillende demo’s op om de aandacht van clubeigenaren te trekken en verhuisden uiteindelijk naar San Francisco om de diensten van bassist Cliff Burton veilig te stellen.

De ‘No Life ’til Leather’ demotape (1982) van de groep werd opgemerkt door Jon Zazula, hoofd van het Megaforce-label, die ze ondertekende en een budget van $ 15.000 voor opname verstrekte. Het album werd in mei opgenomen met producer Paul Curcio in de Music America Studios in Rochester, New York. Het was oorspronkelijk bedoeld om ‘Metal Up Your Ass’ te heten, met albumhoezen met een hand die een dolk vasthoudt die uit een toiletpot komt. De band werd gevraagd de naam te veranderen omdat distributeurs vreesden dat het uitbrengen van een album met zo’n aanstootgevende titel en artwork de kans op commercieel succes zou verkleinen.

‘Kill ‘Em All’ kreeg lovende kritieken en is anno 2021 een klassieker in het thrash metal genre. Nummers als ‘Hit The Lights’, ‘Motorbreath’, ‘Whiplash’ en ‘Seek And Destroy’ waren een blauwdruk voor het genre zoals we dit nu kennen. De dosis dynamiet van vandaag is er één uit de oude doos, kijk en luister hier naar een oude live video van het nummer…

Metal Militia