Eric Wagner overleden

Eric Wagner, zanger van doomband The Skull en oorspronkelijk van Trouble, is enkele dagen nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen overleden aan COVID-pneumonie. Het nieuws werd wereld kundig gemaakt door zijn oudste zoon Luke Wagner:

“He all this is Luke Wagner his oldest son. Eric Wagner has passed away”.

Het bericht van The Skull op 17 augustus jongstleden deed al het ergste vermoeden toen de band verklaarde niet op het festival Psycho Vegas te kunnen spelen. Om de reden dat het gevecht van Eric Wagner met Covid erger was geworden en dat hij 16 augustus werd opgenomen in het ziekenhuis met COVID-pneumonie.

Eric Wagner is vooral bekend als frontman van de doom metal band Trouble, die hij samen met gitarist Rick Wartell oprichtte. Hij is een paar keer gestopt en is weer bij Trouble teruggekomen, de laatste keer in 2008 waarna hij zei: “op dit moment kan ik het toeren gewoon niet meer aan.”
In 2012 vormde hij The Skull (genoemd naar het Trouble-album), met de Trouble ex-bassist Ron Holzner. Met The Skull bracht Eric nog twee albums uit, ‘For Those Which Are Asleep’ in 2014 en ‘The Endless Road Turns Dark’ in 2018. Dat jaar stond Eric Wagner op het podium in P60 in Amstelveen. Eric is 62 jaar geworden…