Erehaag voor Pim

Op zaterdag 8 januari zal er voorafgaand aan de crematie van Pim Voormeulen een erehaag worden geformeerd bij het Crematorium in Utrecht. 

Lees hier het hoe, wat en waar….

Aan het einde van het oude jaar werd de metal gemeenschap overvallen door de berichtgeving op sociale media. De 29 jarige Utrechter Pim Voormeulen zou er een punt achter gezet hebben en daarmee de strijd tegen depressies te hebben opgegeven. Pim was geen vreemde in deze metal gemeenschap, steevast was de jonge metalhead te zien op festivals en clubshows in binnen -en buitenland met een biertje in de hand, veelal vooraan bij het podium. Daarnaast was Pim actief met zijn  SilverFrame Productions waar hij video’s maakte voor bands als Soulburn, Dead Head en vele anderen. Voor Metal Experience maakte Pim video’s van interviews en was hij de man achter de aftermovie’s van Metal Experience Fest. Verder maakte Pim een documentaire over Neurofibramatose, de chronsiche aandoening waar hij aan leed. Het is dan ook geen wonder dat Pim de afgelopen dagen gespreksonderwerp nummer 1 is en dat veel vrienden en kennissen benieuwd zijn hoe gepast afscheid te kunnen nemen van Pim. 

So as you read this, know, my friends
I’d love to stay with you all
Please smile when you think of me
My body’s gone, that’s all

De kleine, doch hechte, metal gemeenschap in Nederland komt in actie en zo is er een condoleanceregister geopend waar je een persoonlijke boodschap kunt achterlaten. De crematie vindt plaats op zaterdag 8 januari en in aanloop naar deze dienst is er ook weer van alles geregeld. Zo is de Utrechtse Db’s, waar Pim kind aan huis was, bereid gevonden om te fungeren als verzamelplek waar geïnteresseerden vanaf 10 uur welkom zijn en waar er koffie en thee is voor de liefhebbers. Verder is er besloten een erehaag te organiseren voor Pim, die gevormd gaat worden op de pad naar het crematorium. Eén en ander zal te volgen zijn middels een livestream (Login: 2JC7-WXD2).  Verder was er de mogelijkheid te doneren en van de opbrengst is er een bloemstuk besteld en wordt er nog wat extra’s gedaan voor de familie. 

Zaterdag 8 januari 

10:00 verzamelen bij Db’s, CAB-Rondom 100 (nabij station Utrecht Zuilen)

12:00 verzamelen bij Uitvaartcentrum Domstede, Proostwetering 8 met vanaf 12:30 een erehaag voor Pim! 

Na afloop is er de mogelijkheid terug te keren bij Db’s om daar nog één keer het glas te heffen op Pim! Let wel: Het is ongeveer 48 minuten lopen van Db’s naar het crematorium. 

Pim Voormeulen

14 maart 1992 - 28 december 2021