Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Eerste 49 namen voor Alcatraz Open Air 2023

De organisatie van Alcatraz maakt vandaag de eerste 49 namen bekend voor de 15 jarige jubileum editie die van 11 t/m 13 augustus plaatsvindt in Kortrijk. Opvallendste namen zijn die van Anthrax, Biohazard, Overkill en Obituary, om er maar een paar te noemen. Lees hier het persbericht en alle 49 namen.

Persbericht:

KILLSWITCH ENGAGE – ANTHRAX – TRIVIUM – HEAVEN SHALL BURN – BIOHAZARD – BLIND GUARDIAN – MICHAEL SCHENKER GROUP – OBITUARY – GLORYHAMMER – OVERKILL – BLOODBATH – KATAKLYSM – H.E.A.T. – I AM MORBID – DEICIDE – BELPHEGOR – AGNOSTIC FRONT – TERROR – GRAVE DIGGER – MADBALL – WHITECHAPEL – DYING FETUS – ELDER – DECAPITATED – SHADOW OF INTENT – BLEED FROM WITHIN – UNTO OTHERS – TRIBULATION – DYNAZTY – UNLEASHED – TAAKE – GATECREEPER – IMMOLATION – RIOT V – WOLVES IN THE THRONE ROOM – MIDNIGHT – GAUPA – VITAL REMAINS – SLAPSHOT – JAG PANZER – GAEREA – MAD SIN – DEATH BEFORE DISHONOR – HOLY MOSES – YOTH IRIA – DRAIN – SLOMOSA – ELEINE – PSYCHLONA

Wanneer de bladeren van de bomen vallen en de hoedjes van de paddenstoelen boven de vochtige bosgrond uitsteken, weet je: Alcatraz lost binnenkort een eerste reeks namen.

De organisatie kondigt vandaag maar liefst 49 acts aan, kriskras geplukt uit het brede muziekspectrum van de harde gitaren en bulderende drums. Daarmee blijven we het pad bewandelen dat we in 2022 zijn ingeslagen: 4 podia met thema’s die regelmatig terugkeren, maar vooral tot doel hebben om een zo universeel mogelijke affiche aan de bezoekers aan te bieden.

In 2023 heeft Alcatraz bovendien wat te vieren. Het wordt onze 15e editie. Die kunnen we toch niet onopgemerkt voorbij laten gaan? Naast een topaffiche blijft de beleving op de Kortrijkse festivalweide iets waar we ook in 2023 zwaar op inzetten. Sfeer en beleving, dat behoort nu eenmaal tot het Alcatraz-DNA.

De organisatie blijft ook kritisch voor zichzelf. Headliners die om 02 uur ’s nachts nog van jetje aan het geven zijn, een eerste band die al van 11 uur ’s ochtends de slapers uit je ogen staat te beuken, is dat allemaal niet een beetje te veel van het goede? De lange wandelweg van de camping naar het festivalterrein of het niet zo sluitende systeem van de ECO-coins, allemaal zaken die we volgend jaar beter willen aanpakken. Het comfort van onze bezoekers moet voorop staan. We beseffen, het is nog lang aftellen voor we het startschot geven van deze verjaardag editie van Alcatraz. Maar we kunnen je al garanderen dat het een niet te missen muzikale hoogmis wordt, alsook een blij weerzien met vrienden, na de topeditie van dit en vorig jaar. Daarvoor laten we niets aan het toeval over.

Nog eens 50 namen worden de komende weken en maanden aangekondigd, waaronder enkele kleppers van formaat.

Alcatraz Open Air 2023

11 t/m 13 augustus 2023

De Lange Munte, Kortrijk