Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Disgrace and Terror + Rages Of Sin | Rockcafé Lazaru’s | Zondag 19 mei

Op zondag 19 mei, 1e Pinksterdag, presenteert Metal Experience het Braziliaanse Disgrace and Terror in Rockcafé Lazaru’s. Op de valreep voegt deze Death / Thrash Metal band een show aan hun toch al imposante Europese tour toe en deze aanbieding konden we niet weerstaan. Het Haagse Rages Of Sin vonden we bereid om op korte termijn te schakelen en de show te openen. Een lekker avondje beuken en headbangen in jouw favoriete Rockcafé en op 2e Pinksterdag kan je lekker bijkomen met een stijve nek op de bank.

Soms zijn er van die momenten dat er ineens iets leuks op je pad komt en het Braziliaanse Disgrace and Terror is er daar één van. De band uit Belém, Pará startte in 2001 als Thrash Metal band en voegde geleidelijk meer Death Metal elementen toe. Het laatste album, ‘The True Will of Evil’, verscheen op 15 april dit jaar en is van ongekende kwaliteit. Het album, dat overigens al het zesde is, brengt een mooie balans tussen Death en Thrash met beukende drums en vlijmscherpe, agressieve vocalen. De groovende elementen, zoals we die kennen van Braziliaanse bands, brengen balans en de nodige nuance. Luister naar het titelnummer en openingstrack van het laatste album ‘The True Will of Evil’ en je weet dat er een uniek avondje in Rockcafé Lazaru’s gaat plaatsvinden.

Rages Of Sin is een Death Metal band uit Den Haag ontstaan 2009. De band debuteerde in 2010 met een titelloze, in eigen beheer uitgebrachte demo-cd met vier nummers. Het geluid lag een beetje in het Death / Thrash genre en dat is ook wat we te horen kregen op de eerste EP ‘The Gospel of…’. In 2020 verscheen het conceptalbum ‘Divergence’ dat vol zit met diversiteit en verraste met clean en harsh vocals. Een meer progressieve stijl die de verwachtingen voor de toekomst deed stijgen. Met ‘Saligia 2.1’, dat in december 2023 verscheen werd weer een duidelijk koers gevaren. Sterke Death Metal composities met symfonische ondersteuning zorgen voor een modern geluid waarmee Rages Of Sin de fanbase gaat uitbouwen. Luister naar het nummer ‘Zero Sum Game’ feat. Graceless vocalist David R. Kreft en je begrijpt dat thuis blijven op zondag 19 mei geen optie is.